Menu 

Često nas more brige sa miteserima, sa proširenim porama. Trakice i nisu tako jeftine, ali postoje jednostavni recepti kako da ih napravite sami. I LifePress vam donosi dva.

Sa trakicama je jednostavna stvar. Stavite ih na lice (područja “napadnuta” miteserima), ostavite da deluju i onda ih uklonite, a sa njima “krenu” prljavština i masnoće iz pora. Na taj način ih čistite, pa su i manje vidljive.

Industrijski proizvedene trakice za uklanjanje mitesera imaju neke sastojke, zbog kojih i nismo baš skloni da ih tako često kupujemo, a i cena nas ponekad odbija. Neke od trakica se čvrsto zalepe za kožu, pa vam se čini kada ih skidate, da gulite i deo kože sa njima, pa je proces ponekad poprilično bolan.

Ove trakice, kao što smo rekli, možete jednostavno napraviti u svom domu sa samo dva sastojka. Istina je da je efekat malo slabiji nego kada su u pitanju kupovne trakice, ali bol je svakako manja, a i potpuno su prirodne.

trakice1

Trebaće vam: 1 kašičica nezaslađenog želatina, 1 kašičica mleka, kuglica vate ili četkica za šminku i manja tava.

Pomešajte mleko i želatin i zagrejavajte na srednjoj temperaturi na šporetu (ili u mikrovalnoj rerni na 10 sekundi) dok se ne pretvori u gustu smesu. Sačekajte da se malo ohladi i nanesite je na nos, bradu ili bilo koji deo lica koji je pokriven miteserima. (Najbolje bi bilo da smesu nanesete nekom manjom, čistom, četkicom za šminku). Ostavite da deluje 10-tak minuta, dok ne očvrsne i ne pretvori se u gumenstu masu, koju je potrebno samo da ogulite sa lica.

Postoji još jedan recept sa kojim na sličan način uklanjate mitesere. U ovom slučaju trebaće vam: med, mleko, posudica za mikrovalnu i četkica za šminku.

uklanjanje miteseraPomešajte 1 kašiku meda sa 1 ½ kašikom mleka u posudici, zagrejte smesu u mikrotalasnoj rerni na 10 sekundi (ili u tavi na šporetu). Prohlađenu smesu nanesite na mesta „pogođena“ miteserima, sačekajte 15-tak minuta dok smesa ne postane upotpunosti čvrsta. Ogulite je s lica, a ona će sa sobom povući sve nečistoće, koje su se nakupile u porama.

Pročitajte više i u tekstovima Rešite se mitesera na prirodan način i Miteseri – 5 načina da sprečite njihov povratak.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar