Menu 

Aktivnosti na odmoru nama velikima u većini slučajeva nisu potrebne. Mi razmišljamo o plaži, dobroj knjizi, čaši vina, miru i tišini, ali naši klinci ne, njima i na odmoru trebaju zabavne aktivnosti da im ne bude dosadno. Evo nekoliko naših predloga.

Sa ovim zabavnim aktivnostima sigurni smo da ćete izbeći onu (sigurni smo većini roditelja poznatu izjavu) „dosadno mi je“.

Ako vas na odmoru uhvati nekoliko kišnih dana, društvene igre su uvek dobra opcija, obavezno pribavite nekoliko različitih, šta ko voli. Napravite piknik na balkonu vaše sobe, ili na podu ukoliko nemate balkon, stavite dekicu na pod, napravite sendviče i „razbacite“ Monopoly, Čoveče ne ljuti se, Pictionary ili nešto četvrto. Pemetni, telefoni, tableti i računari nisu opcija.

Decu izrada nekih sitnica uvek razveseli, ako u mestu gde ste odseli nema baš da se kupi materijal za izradu nakita i sličnih sitnica, klince će zabaviti i izrada šešira, brodića, aviona ili cveća od starih novina. Samo pustite mašti na volju.

Kutija zabavnih aktivnosti, masterchef

Pre puta nabavite jednu kartonsku kutiju, neka vaša deca na papiriće napišu aktivnosti koje bi najviše želeli raditi na odmoru, naravno u skaldu sa vašim mogućnostima i njihovim uzrastom. Papiriće stavite u jednu kutijicu i svakog dana odmora iz kutije vadite po jedan papirić sa jednom zabavnom aktivnošću. Deca će biti oduševljena.

Leto je  najbolje vreme da provedete neko vreme sa decom u kuhinji, na odmoru ili kod kuće. Igrajte se Masterchefa, nađite recepte prilagođene uzrastu vaše dece, napravite kapkejkse, testeninu… Klinci obožavaju da se petljaju u „odrasle“ poslove.

Bilo da za letnji raspust negde putujete ili ako ostajete kod kuće napravite plan kako da se zabavite zajedno sa svojom decom, pronađite najzabavnije aktivnosti i napravite dobar plan, sigurni smo da ćete uživati i vi i vaša deca.

Pisali smo i o tome koje to zabavne aktivnosti vam pomažu da skinete kilograme.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar