Menu 

Tako jednostavno da bi oduševilo svakog. Klackalica od automobilske gume će obradovati svako dijete.

Projekat je sasvim jednostavan, a vi se možete igrati i ofarbati klackalicu po želji, dodati joj oči, pufnice, pretvoriti u životinjicu: žabicu, bubamaru, … Ideja je pregršt. Uputstva kako da napravite ovu klackalicu smo pronašli na porodičnom blogu Accordingtoboyle.

Potrebno vam je:

  1. Stara automobilska guma
  2. Električna testera (koja može da prereže gumu)
  3. Manja daska
  4. Dva komada drveta duguljasta (kao na fotograijama)
  5. Ekseri
  6. Čekić
  7. Vijci za drvo

Pažljivo prepolovite gumu testerom (režite pod uglom od 45 stepeni), kleštima prerežite metalne, teže delove. Gumu dobro operite i ostavite da se suši. (Možete napraviti dve klackalice).

klackalice guma 2

Daske pripremite, dobro ih obradite šmirgl papirom, da biste uklonili iverice, pripremite i komade drveta. Pričvrstite ih ekserima za dasku kao da pravite vrlo nisku klupicu. Ofarbajte sjedalicu po želji (na ovom blogu su koristili crvenu i žutu farbu, a ukrasili su daske tako da podsjećaju na bubamarine i pčelinje šare). Ofarbajte i gumu. Kada se sve osuši, daske možete preći zaštitnim slojem, da ih zaštitite od vlage (ako ćete klackalicu držati u dvorištu).

klackalice guma 4

Umetnite daske na gumu – neka komadi drveta koje ste pričvrsili budu umješteni kao na fotografiji da možete gumu pričvrstiti za daščice uz pomoć jačih vijaka za drvo. Na samu dasku je poželjno da dodate ručke, ali nije obavezno.

klackalice guma 5

http://www.pinterest.com/pin/202732420699562017/

Pročitajte i Savršena igračka za dječake – stoni fudbal sa štipaljkama.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar