Menu 

Izraz “hrana za utehu” svima je dobro poznat, svi imamo zalogajčiće kojima se okrećemo kad bi nam možda potrebniji bio zagrljaj. Nešto što će nas podsetiti na toplinu doma, mamu, baku. Nekima je to sladoled, nekima je čokolada, nekima bogati sendvič… Jedno je sigurno utešna hrana u većini slučajeva nije dijetalna.

Mi vam nudimo nekoliko zdravijih varijanti hrane za utehu.

Jogurt s voćem
Po mogućnosti smrznut, najbolja moguća zamena za sladoled, ali sa mnogo manje masnoća. Dodavanjem voća dodaćete samo više minerala i vitamina. Ovo je savršen obrok, a svojom raznolikošću ukusa i slatkoćom može biti savršena utešna hrana.

Domaća pileća supa
Nema onoga koga pileća supa ne vraća u detinjstvo. Napravite svoju varijantu, izbacite povrće koje ne volite a koje vam je mama stavljala dok ste bili mali, izaberite integralne rezance, promenite začine i uživajte.

Zobene pahuljice
Zaboravite šolje pune kofeina rano ujutro, zobene pahuljice su sve što vam treba za vruć doručak koji će vas ispuniti energijom za celi dan. Prepune složenih ugljikohidrata, zobene pahuljice lako je napraviti i puno su zdravije od medenih žitarica koje inače možda jedete. Za savršen ugođaj ubacite i komadiće svežeg voća.

Šejk od povrća
Ponekad vam je potrebna vitaminska bomba da  se trgnete, nema bolje od soka od povrća. Uzmite sve što vam je pri ruci, paradajz, mrkvu, celer…izmiksajte i raspoloženje će vam se rapidno popraviti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar