Menu 

Meksička kuhinja je pored italijanske najrasprostranjenija kuhinja u svetu, broj restorana sa meksičkom kuhinjom danonoćno raste čak i  u našem regionu.

Ona vuče svoje poreklo iz doba Asteka, ali se vremenom pod uticajem Evrope i Severne Amerike “modernizovala” što joj je pomoglo da stekne veliku popularnost.

[one_half]Karakterišu je žive i šarene boje mnoštvo ukusa i mirisa na jednom tanjiru[/one_half]

Prehrana drevnih meksikanaca sastojala od jela na bazi kukuruza, čilija, pasulja i paradajza. Evropski uticaj je u vidu riže, piletine, govedine, vina, crvenog i belog luka. Do danas se nije baš mnogo menjala.

[one_half]Začini su veoma bitna stavka meksičke kuhinje a najčešće se koristi korijander[/one_half]

U meksičkim selima se i danas jedu puno egzotičnija jela od onih koju jedemo po restoranima. Neka sadrže meso majmuna, iguana, čegrtuše ili pak jelena.

A nama najpoznatija meksička jela su buritos, tortilje, čili, raze salse.

Uz Meksiko vežemo i popularno žestoko piće koje se pravi od biljke agave – tekilu.

This slideshow requires JavaScript.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
 1. draganche meksikanche

  Dodatak tekstu: Iguane je zabranjeno dirati. Zakonom! Mada, je ponekad suprotno zakonu koriste za “podmladjivanje”,(krv iguane) a inače mesa ima jako malo.
  Omiljena i uobičajena je salata od kaktusa koja se sprema od srcevine i blago zakiseljena i izvanredno se uklapa uz Meksičku hranu.
  Najlepše je postojanje tj ponuda ogromnog broja SALSI (sosevi) sa nebrojenih kombinacijama povrća u njima.
  Treba otići i proveriti, predivno iskustvo je.
  Iznenadice vas raznolikost naroda u MX jer imaju 32 države ali i onda najlepše je to da kada na sporednim putevima sretnete meštanina , uz osmeh će vas pozdraviti :-)

Napišite komentar

Zdravlje

Sezona višanja samo što nije, imate još toliko vremena da se informišete zašto bi ove godine trebalo da ih jedete u još većim količinama. Piši! Širi dalje!