Menu 

Ako volite pratiti trendove čak i kad je u pitanju hrana, onda će vas sigurno zanimati šta će to biti apsolutni hit u restoranima širom sveta tokom nove godine koja nam uveliko kuca na vrata. Mi vam naravno donosimo listu hrane koja će se posebno kuvati tokom 2015. godine.

Svaka nova godina sa sobom donosi nove trendove, kako u lepoti, modi, nezi kože, zdravlju tako i u hrani. Ako želite biti pravi foodie i gurman onda treba da znate šta će se to najčešće kuvati u najboljim svetskim restoranima.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Bujon. Ne biste verovali, ali bujon u novoj godini iz sporedne prelazi u glavnu ulogu i umesto da ga stavljate samo kao dodatak jelima za poboljšanje ukusa on će se koristiti kao jedna od glavnih namirnica. Pojaviće se i neki novi ukusi, a u bujon će se tokom sledeće godine stavljati i neki nesvakidašnji začini i namirnice.

Gruit Ales začin. Gruit ales je mlevena mešavina začina koja se obično koristi u pivarskoj industriji i njome se dodaje ukus pivu. U narednoj godini ovaj začin će se koristiti u standardnim jelima. Ako ste pivopija ovo ćete sigurno isprobati.

Japanski matcha čaj. U 2015. godini zeleni čaj zamenića matcha, sitno mleveni japanski prah koji ima mnoštvo lekovitih svojstava i mnogo je zdraviji od većine čajeva koje obično pijemo.

Kokosov šećer. Ovo je još jedna u nizu zdravih zamena za obični beli šećer koji će se u narednoj godini zaista mnogo koristiti.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Fermentisana hrana. Poslednjih godina se hrana dobijena fermentacijom polako uvlači u sve svetske kuhinje, a u narednoj godini će doživeti svoj veliki bum. Verujemo da ćete ovaj trend sigurno ispoštovati, jer ko može zamisliti godnu bez sarme i kiselog kupusa.

Jestiva marihuana. Pošto sve više svetskih država želi ili je već legaliziovalo upotrebu marihuane veruje se da će ova biljka početi da se koristi i u kulinarstvu, a već sad mnogi svetski kuvari istražuju kako da je iskoriste u svojim jelima. Ovo je sigurno namirnica koja privlači najviše pažnje na ovoj listi.

????????????????????????????????????????????????????????????????????

Pistaći. Pistaći će biti orašasti plod godine i zato naučite kako da kuvate sa njima. Od pistaća će se praviti puter, namazi, mleko, slatkiši i koristće se u svim mogućim oblicima. Neke od recepata u kojima se nalaze pistaći ćete sigurno pronaći i na našem sajtu.

Filipinska kuhinja. Ove godine u žiži interesvanja je bila kuhinja Latinske Amerike, a naredne zameniće je filipinska kuhinja.

Dimljeni ukusi. Svetski kuvari iz dana u dan razvijaju nove načine kako da u hranu donesu fenomenalni ukus dima koji će sledeće godine biti apsolutni hit.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Žitarice. Ovde ne mislimo na one standardne žitarice koje jedemo svaki dan, u trendu će biti vrste žitarica za koje sigurno niste čuli kao što su kaniva i tef.

Kalete. Ovo je hibridno povrće nastalo ukrštanjem prokelja i kelja koje će biti nova superhrana za 2015 godinu.

Jeste li već probali neke od namirnica koje smo nabrojali i ako niste hoćete li?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar