Menu 

Mikrotalasna rerna nije dobra za vaše zdravlje i zdravlje vaših ukućana ako je često koristite. Na taj način, čak, možete povećati rizik od raka.

Prema istraživanjima naučnika često konzumiranje hrane iz mikrotalasne rerne može dovesti do povećanja holesterola, povećanja belih krvnih zrnaca, a smanjenja crvenih; nastaju radiolitička jedinjenja (nepoznata u prirodi).

Neprirodno

Za naše telo je ova hrana potpuno neprirodna. Nije ni čudo što se uveliko priča da često konzumiranje “mikrotalasne hrane” može dovesti do trajnog oštećenja mozga (zbog uticaja na električne impulse u mozgu). Takođe, ovakav vid ishrane dovodi i do poremećaja hormona, a posledice su, na žalost, trajne.

podgrejana hrana

Ovaj način podgrevanja i pripreme hrane treba u širokom luku izbegavati i zbog toga što se na taj način menjaju minerali, vitamini i nutrijenti u hrani i oni više gotovo da nemaju hranjivu vrednost i često ih naše telo ne može obraditi i iskoristiti. Prema nekim istraživanjima minerali u povrću se u mikrotalasnoj mogu pretvoriti u kancerogene slobodne radikale i povećavate tako rizik od stomačnih vrsta kancera.

Posledice

mikrotalasna rerna kobasicePored već navedenih upozorenja, potrebno je znati da ako ste često “na mikrotalasnoj hrani” u vašem telu, krvi, će se brže razmnožiti kancerogene ćelije. Imunitet je drastično lošiji, kao i pamćenje, koncentracija, emocije, …

Zbog svih tih loših posledica mikrotalasne rerne su jedno vreme 70-tih u Rusiji bile zabranjene.

Bebe

Mnoge majke širom sveta bebinu hranu u bočicama podgrejavaju u mikrotalasnim rernama, što je vrlo loš potez. Prvo, boca možda bude mlaka na dodir, ali hrana u bočici može biti prevruća. Takođe, dokazano je da ovim načinom pogrevanja i zagrevanja hrane dolazi do promena u samom mleku i može doći i do nestanka određenih vitamina. A ako je u pitanju majčino mleko ona njegova zaštitna snaga se može izgubiti. Uvek se držite sigurnih načina zagrevanja bebine hrane. Stavite bočicu u šerpicu sa toplom vodom, pa proverite na zglobu da li je mleko dovoljno toplo.

Srećom, kod nas mikrotalasne rerne nisu toliko uzele maha i ljudi još uvek pripremaju hranu na tradicionalan način. Ako, ipak imate ovu rernu trudite se da je koristite što ređe.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar