Menu 

Trebate pojas? Novu tuniku? Želite prepraviti majice? Donosimo nekoliko dobrih trikova sa odećom za trudnice.

Pojas

Ovde nije reč o pojasu za pridržavanje stomaka već komadu odeće koji se pokazao korisnim mnogim trudnicama. Jedne su ga koristile kao modni dodatak, a druge da bi ponovo mogle da nose hlače koje su nosile i pre trudnoće.

trudnicki pojas

Ideju smo pronašli na blogu Abeautifulmess. Potrebno je da samo odsečete deo neke stare rastezive majice (najbolje letnje ili sa bretelama) i porubite.

Taj deo nosite preko stomaka, recimo uz hlače koje ste raskopčali da biste napravili mesta za stomačić. Potrebno je samo da otkopčane hlače prekrijete pojasom.

trudnicki pojas 2

Prepravljena majica

Na Patchworkcactus blogu smo pronašli najjednostavniji tutorijal kako da prepravite staru letnju majicu u novu trudničku. Potrebno je samo da proširite srednji deo da bi bilo mesta za stomačić.

Treba vam: jedna duža majica bez rukava, komadić materijala i mašina za šivenje (ili samo igla i konac).

trudnicka majica

Napravite rez na majici uzdužno po sredini do ruba okovratnika. Izmerite koliko je dug rez, pa isecite od komada materijala jednakokraki trougao čije su duže stranice 4 cm duže od reza. Recimo, ako je rez dug 50 cm, onda duže, jednake stranice trougla trebaju biti po 54 cm duge.

Umestite komad materijala (trougao) na mesto reza, pa prišijte. Porubite i donji deo trougla.

Tunika bez šivenja

trudnicka tunika 4Donosimo vam i jedan jednostavan tutorijal kako da napravite divnu tuniku za trudnice od komada materijala i to bez šivenja. Ideju smo pronašli na blogu Serendipitous-discovery.

Pripremite: komad mekane tkanine (recimo, žerseja) dimenzija približno 180×110 cm, lutku za šivenje (ili neko vaše veličine ko će vam biti model), makaze, skalpel i mali kaiš (pojas ili trakica).

Ogrnite materijal preko lutke (ili osobe) i sastavite krajeve ispred sebe na sredini. Pustite ih da padaju preko ramena. Povežite pojas ispod grudi i pričvrstite. Na mestima gde su ramena napravite skalpelom i makazama rez, otvor za ruke dužine 15 cm. I to je to. Tunika je spremna. Divno, zar ne?

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Dečija astma je poprilično čest i neugodan problem kako za dete tako i za roditelje. Jedna od najbitnijih stvari jeste da naučite živeti sa njom, saznate sve što bi vam moglo...