Menu 

Kutijicu sa vazelinom sigurno ima većina vas koja čita ove redova, a da uopšte ne zna koliko sve vazelin može biti koristan u domaćinstvu. Zato je tu LifePress magazin da vam otkrije sve tajne.

Vazelin je otkriven u Pensilvaniji, daleke 1859 godine, a u početku se koristio isključivo za lečenje rana i opekotina. Danas je njegova namena uveliko proširena pa se koristi za hidrataciju kože kao i za pelenski osip. Mi vam danas otkrivamo kako vam vazelin može koristiti u domaćinstvu.

Krenimo redom.

Lagano otvorite lak za nokte. Koliko vam se puta desilo da ne možete otvoriti flašicu laka za nokte? Da biste to sprečili unutrašnjost poklopca dobro premažite vazelinom i sledeći put ćete lak otvoriti bez ikakvih problema.

Da parfem duže traje. Utrljajte malu količinu vazelina na zglobove, vrat i iza ušiju, na sva ona mesta gde stavljate parfem i budite sigurni da će njegov miris trajati duže nego obično. Vazelin upija mirise i čini da se on duže oseti.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-cosmetic-image15999756

Zaštitite kožu od farbe za kosu. Ako sami farbate kosu onda vam se sigurno desilo da pored kose ofarbate i malo kože. Pre nego krenete sa farbanjem kožu koja je blizu korena kose namažite vazelinom i nemate brige da će mrlje od farbe ostati na koži. Isto možete uraditi i kad lakirate nokte, da lak ne bi završio na prstima predeo oko noktiju premažite vazelinom.

Rešite se zanoktica. Da biste sprečili pojavu dosadnih zanoktica jednostavno svako veče pre spavanja namažite vazelinom ruke, posebno predeo oko noktiju.

Piling za usne. Pomešajte malu količinu vazelina sa običnim belim šećerom i napravite brzinski piling za usne. Dobijenu smesu nanesite na usne i isperite, a zatim nanesite tanak sloj vazelina za dodatnu hidrataciju.

Zamena za maskaru. Ako vam je nestalo maskare i nemate vremena da kpite novu kao “prva pomoć” može vam poslužiti vazelin. Samo nanesite malu količinu vazelina na trepavice i one će poprimiti bujniji izgled.

http://www.dreamstime.com/stock-images-vaseline-lip-image8850104

Preventiva za “plivačko uvo”. Ako puno plivate i imate problema sa infekcijama ušiju to ćete sprečiti ako premažete komadić vate vazelinom i stavite u uši pre nego odete na plivanje. Na taj način sprečićete vlagu da uđe u uši.
Iritacija kože. Ako i tokom toplijih dana trčite i naporno vežbate onda ste sigurno iskusili neugodne iritacije kože u predelu pazuha, na preponama i ostalim delovima tela gde dolazi do trenja tokom kretanja. Pre bilo kakve fizičke aktivnosti na te delove namažite malo vazelina i nećete imati problema sa iritacijama kasnije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar