Menu 

Prljava mesta u vašoj kući budite sigurni nisu ona koja vam prva padnu na pamet, a mi ćemo vam otkriti istinu i reći vam kako da ih čistite i održavate.

Sigurno ste pretpostavili da u prljava mesta u vašoj kući svakako spadaju drške i prekidači, to nije ni malo iznenađujuće, jer se drške frižidera, kvake i prekidači za svetlo svakako najviše upotrebljavaju u kući. Problem je što se ova prljava mesta retko čiste jer su mala, a mi se uglavnom fokusiramo na velike stvari koje nam privlače pažnju. Svaki ili svaki drugi dan jednostavno, obrišite kvake i prekidače krpom od mikrovlakana bez nekih posebnih preparata.

Nevidljiva prljava mesta

Prostor između kuhinjskih ormarića i plafona svakako spada među prljava mesta u vašoj kući, jedan od razloga je svakako što su teško dostupna za čišćenje, a pored toga malo obraćamo pažnju na njih jer su nam van vidokruga. Mogu proći meseci pa čak i godine da se taj prostore ne obriše. Skinite stopu usisivača i pomoću creva usisajte prašinu i nakupljene prljavštine, ili na dršku metle stavite vlažnu krpu da sve očistite.

Unutrašnjost frižidera je takođe jedno od prljavih mesta koja ne bi trebalo da zapostavljamo, jer od ostataka hrane mogu da se razviju bakterije, koje mogu biti štetne po naše zdravlje. Kad čistite unutrašnjost frižidera izbegavajte hemikalije, prebrišite frižider koristeći toplu vodu i malo tečnosti za pranje suđa.

Za WC šolju znamo da je jedno od prljavijih mesta, ali jeste li znali da još prljavije mogu biti pločice na zidovima oko wc šolje. Zidove čistite sa antibakterijskim sredstvima i to poprilično često.

Daljinski upravljači su pravo malo leglo bakterija, u vašoj kući i trebalo bi veoma često da ih brišete sredstvima za dezinfekciju. Povremeno ih dobro očistite vatom namočenom u alkohol.

Čaše u kojima stoje četkice za zube su takođe spadaju u prljava mesta posebno ako stoje blizu wc šolje, u tom slučaju komadići fekalija mogu dospeti na čašu prilikom puštanja vode. Čašu jednom sedmično na pola sata namočite u mlaku vodu u koju ste stavili malo izbeljivača, isperite i ostavite u čistoj vodi još pola sata. Ovo je svakako bolji način nego da ih perete u mašini za pranje suđa.

Ovde smo pisali o stvarima koje sigurno niste znali u vezi pranja i održavanja veša.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar