Menu 

Lišće koje opada je sigurno glavni simbol jeseni, a mi vam danas donosimo tutorijal kako da obično lišće pretvorite u providno koje možete uokviriti i staviti na zid kao divan jesenji ukras.

Ideju smo pronašli na Thekreativelife blogu.

Potreban materijal:

  • Lišće
  • Velika šerpa sa vodom
  • Soda bikarbona
  • Izbeljivač
  • Prehrambene boje

U veliku posudu sipajte oko 12 šolja vode i dve šolje sode bikarbone pa stavite na šporet da prokuva. Smanjite temperaturu i dodajte lišće u vodu pa ostavite da sve skupa lagano krčka 2-3 sata. Nakon toga pomoću hvataljki izvadite lesitove i stavite u cediljku pa ih isperite hladnom vodom.

lišće5

Prljavu vodu u kojoj se lišće kuvalo prolijte i isperite šerpu pa lišće vratite unutra i napunite čistom vodom taman da prelije lišće. Sipajte ½ šolje izbeljivača i ostavite da se namače 20-30 minuta, to će iz lišća izvuući što više boje.

 

lišće4

Položite list na ruku stavite pod hladnu vodu i lagano počnite skidati gornji sloj prstima. Lišće će postati providno. Nakon toga ga stavite u posudu sa vodom i prehrambenom bojom koju ste umešali i osta ite da se namaču 10 minuta. Nakon toga izvadite listove i ostavite da se neko vreme suše na vazduhu.

lišće3 lišće2

Listove možete staviti u okvire kao poseban ukras na vašem zidu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Dosada. Svi je mrzimo. Ali, lako ju je “ubiti”. Pogledajte predloge sa kojima više nikada nećete reći da vam je dosadno. Piši! Širi dalje!