Menu 

Svaka mlada treba da ima mali “kovčežić spasa”, kumin poklon, u kojem će se nalaziti neke osnovne stvari, koje joj mogu pomoći u svim sitnim nezgodama koje je mogu snaći na venčanju.

poklon za mladu 1Iako postoje sajtovi putem kojih ove paketiće možete naručiti jednostavno ih možete napraviti i sami. Predlažemo da to učini kuma, koja ima ulogu dobre vile tokom celog procesa i priprema i samog venčanja.

Sve te potrebne sitnice možete spakovati na originalan način sa raznim natpisima u teglicu, neki limeni kovčežić, torbicu za šminku, … Samo obavezno zalepite zanimljivu nalepnicu na kojoj će pisati – “Prva pomoć” za mladu!

Ideje smo pronašli na blogovima Acasarella i Girlsguideto.

Način izrade

Podrazumeva se da poznajete svoju prijateljicu, odnosno buduću mladu, dobro. Pored osnovnih stvari, koje ćemo navesti, koje se obično nalaze u ovim “kutijicama”, vi možete uvrstiti i neke sitnice koje bi ona mogla zaboraviti, a koje bi joj mogle zatrebati.

Potrudite se da u kutiju ubacite i nešto originalno, smešno, zabavno, neke poruke ili, recimo, čokoladice na kojima ćete napisati “pojesti u slučaju nervoze” (za mladu i za mladoženju)! Pustite mašti na volju.

poklon za mladu 2

Među stvarčicama u “prvoj pomoći za mladu” trebali bi se naći: ukosnice (bele ili crne), sjaj za usne, brufen, kafetin ili aspirin, kapi za oči (protiv crvenila, u slučaju suza i ako se šminka krene “kvariti”), vlažne maramice, mini lak za kosu, hanzaplast, osveživači daha (bombone ili žvakaće gume), četkica za zube (može jednokratna) i mini pasta za zube, mini makazice, igla i konac (beli), zihernadle, štapići za uši, …

Tu se može naći i bezbojni ili beli lak za nokte, turpijica, grickalica, ruž za usne, bela trakica, …

Sve to možete spakovati u posebnu teglicu ili torbicu sa šaljivim natpisom, a među stvari možete uvrstiti i vašu listu saveta, ali i neke šaljive poruke.

Šta kažete za ideju?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Nema ništa bolje nego kada moderna medicina potvrdi ono što pobornici ajurvedske medicine tvrde vekovima. Jedan od takvih primera je vezan za namirnicu gi (ghee) o kojoj ćemo danas...