Menu 

Pored toga što ga možete koristiti da svoja jela učinite ukusnijima, zanimljivijima i egzotičnijima, začinsko bilje možete koristiti i kao osveživače vazduha. Evo kako jednostavno možete napraviti mirisne štapiće od začinskog bilja.

Ovaj tekst će vam dobro doći ako imate naviku da kupite više začinskog bilja od onoga koliko trošite i često vam se dešava da se biljke osuše. Ako niste znali začisnko bilje se vekovima koristi kao sredstvo za osveženje životnog prostora u mnogim kulturama širom sveta, a u nekim delovima naše planete se koriste i kao deo verskih i obrednih rituala.

Indijanci su koristili žalfiju za čišćenje prostora od zlih duhova, a bosiljak se i dan danas koristi za vreme nekih crkvenih obreda. Bilo kako bilo ovo je zaista sjajan način da iskoristite začinsko bilje, posebno ako uživate u tim nešto jačim aromama.

Potreban materijal:

  • Sveži listovi začinskog bilja ( žalfija, lavanda, majčina dušica, ruzmarin, eukaliptus)
  • Pamučni konopac
  • Makaze
  • Upaljač
  • Vatrostalna posuda

grančica

Napravite buket od biljaka tako što ćete uzeti  8-10 listova da biste napravili mali buket. Skupite listove i oblikujte u duguljasti oblik pa zatim dobro zavežite konopcem. Buket dobro omotajte konopcem da se ne raspadne i ostavite da se suši na svežem vazduhu.

Kad je štapić potpuno suv koristite ga tako da zapalite upaljačem vrh štapića i jednostavno ostavite da otpušta aromu. Štapiće možete koristiti u otvorenim i zatvorenim prostorima.

Fotografije: TheKitchn

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar