Menu 

Ovaj divni trik za bezbedno i prirodno čišćenje sa Lorisinog bloga nam je privukao pažnju, jer ove krpice za brisanje, koje ona predlaže, divno mirišu i jednostavno ih je pripremiti.

Sigurno imate mnoštvo krpica za brisanje, koje se vuku po kući. Vreme je da ih sve spakujete na jedno mesto i da vam uvek budu spremne i pri ruci kada se odlučite na brzinsko čišćenje doma.

Lorisa je na svom blogu Beautifulsmhw objasnila kako da sami sebi olakšate čišćenje. Mi vam prenosimo njenu ideju.

krpice za brisanje1Potrebno vam je:

  • 1 šolja sirćeta
  • 1 šolja vode
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • Korica od jednog limuna
  • 2 do 3 mikrofiber krpice za brisanje
  • 1 veća tegla sa poklopcem

Pomešajte sirće, vodu i ulje u posudici. Natopite krpe u ovoj mešavini, pa iscedite višak tečnosti. Krpice stavite u teglu omotane oko oguljene kore limuna.

Ostavite da odstoji nekoliko sati (najbolje preko noći), pa se bacite na briskanje. Najbolje je da ih pripremite dan pre “velikog čišćenja”, mada mogu nekoliko dana da stoje u toj mešavini. Ove krpe su najbolje za čišćenje nameštaja i drvenih podova, jer su tu vrlo korisni limun i maslinovo ulje.

Takođe, ne bacajte koru limuna, samo dospite sirće i vodu i poklopite teglu. Tako ćete uvek imati sredstvo za čišćenje spremno. Naravno, kada operete krpe, posle čišćenja, možete ih ponovo staviti u teglu sa novom mešavinom.

Pročitajte i kako da napravite .

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. cista klima

    Odlicna ideja, a vrlo jednostavna za realizaciju. Higijena u kuci se moze odrzavati i bez prevelike upotrebe raznoraznih hemikalija, sto je dobro za nasu kozu, a i za disajne puteve.

Napišite komentar