Menu 

Da bi period oporavka nakon treninga bio što kraći, treba da sledite tri jednostavna saveta koja smo pronašli. Na ovaj način telo će vam se brži oporaviti, upale mišića neće biti toliko bolne i dugotrajne. Evo šta treba da radite.

Veoma je važno kako ćete se ponašati nakon napornih treninga u teretani jer od toga zavisi koliko će vam trajati sam oporavak i koliko brzo ćete biti spremni za novo znojenje. Ako budete pratili ova tri jednostavna saveta, period oporavka ćete svesti na minimum i telo će brzo biti ponovno u formi.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Jelo i piće. Nakon svakog treninga potrebno je da organizmu nadomestite tečnost izgubljenu putem znoja (voda), gorivo koje pokreće mišiće tokom vežbanja (ugljeni hidrati) i proteine iz kojih telo izvlači sve amino kiseline koje podstiču oporavak mišića. Nakon treninga dozvoljeni su obroci bogati ugljenim hidratima i proteinski šejkovi. Na taj način će se telo veoma brzo oporaviti.

Pijte mleko. Piće koje će veoma efikasno oporaviti organizam od napora je svakako mleko, a dokazano je da je efikasnije od mnogih sportskih pića koje možete naći na tržištu jer sadrži određeni protein koji podstiče reparaciju. Pored toga, mlečni proizvodi sadrže vitamin D koji podstiče topljenje masnih naslaga.

Pijte mleko i tokom vežbanja. Mnoga istraživanja su pokazala da pijenje mleka tokom samog vežbanja poboljšava razvoj mišićne mase i jača celo telo i zato ako možete, tokom samog treninga pijuckajte mleko i šejkove koji ga sadrže i na taj način ćete ne samo jačati telo već i skratiti period oporavka.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar