Menu 

Ako vam se umor i svaka neprospavana noć ocrtavaju na licu u vidu naduvenih i otečenih očiju onda morate znati koji su to najbolji načini da što pre ublažite otok. Mi vam naravno donosimo odgovore.

Postoji nekoliko veoma efikasnih prirodnih načina da se rešite otečenih očiju, ali isto tako postoje i saveti koji će vam pomoći da sprečite njihovu pojavu.

Unosite manje natrijuma u organizam. Ako više volite sprečiti nego lečiti onda obavezno primenite ovaj savet posebno ako ste skloni tome da ujutro ustanete natečenog lica i očiju. Višak natrijuma, kao što znamo, izaziva zadržavanje vode u organizmu, što znači: manje soli – manje natečenotsi.

kamilica

Čaj od kamilice. Kamilica je veoma delotvorna za ublažavanje otoka posebno onog uzrokovanog alergijama. Sve što treba da uradite jeste da prokuvate malo vode i njome zalijete dvije filter kesice čaja od kamilice. Ostavite da stoji pet minuta. Izvadite kesice i ostavite da se prohlade i ocedite višak tečnosti. Lezite i na oči stavite kesice čaja, ostavite tako 10 minuta, dva puta tokom dana i otečenost će nestati.

Hladni oblozi su uvek dobra prva pomoć u ovakvim slučajevima. Hladnoća skuplja krvne sudove što usporava protok tečnosti u tkivo i zbog čega se otok automatski smanjuje. Možete jednostavno umotati kockice leda u peškirić i staviti na oči, a možete napraviti i posebne obloge koje možete grejati i hladiti.

Potrebno je:

  • Mala kesica sa zatvaračem
  • Gusti šećerni sirup

Jednostavno sipajte sirup u kesicu i dobro zatvorite, kada želite hladan oblog jednostavno kesicu stavite u zamrzivač, a kada vam je potrebna toplina zagrejte je u rerni na niskoj temperaturi.

Ako ujutro nemate previše vremena da stavljate kesice od čaja il hladne obloge, pokušajte poprskati lice jako hladnom vodom, to će takođe smanjiti otok.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar