Menu 

Nakon mnoštva u najmanju ruku bizarnih dijetalnih programa kao što je čišćenje sladoledom, dijeta sa limunadom i kajenskom paprikom, pa ona sa kuglicama vate stiže još jedna ništa manje čudna, a to je dijeta koja uključuje jedenje leda i to velikih količina leda.

Mi se naravno pitamo da li je ova dijeta zaista delotvorna i što je još važnije sigurna za zdravlje.

Ovaj dijeltalni program osmislio je Brian Weiner, oji je inače asitent profesora medicine na Rutgers univerzitetu, a ove godine izašla je i njegova knjiga u kojoj se nalaze svi detalji vezani za ovaj program mršavljenja. Ova dijeta podrazumeva konzumaciju velikih količina leda jer prema rečima njenog tvorca led tera telo da sagoreva više kalorija zato što sve zamrzute tvari vraća na telesnu temperaturu.

kockice2

Weiner tvrdi da ćete ukoliko pojedete oko četiri šolje leda u toku dana sagoreti dodatnih 160 kalorija, a računica kaže ukoliko to radite svakodnevno mogli biste izgubiti oko 450 g mesečno bez ikakve redukcije ishrane i promene u fizičkoj aktivnosti.

Iako ova dijeta zvuči veoma primamljivo svima onima koji žele smršati bez muke, stručnjaci kažu da se ne zanosite i da je velika verovatnoća da će se kilogrami vratiti čim prestanete jesti led na dnevnoj bazi.

Drugi razlog zbog koga mnogi ne bi preporučili ovaj program jeste zdravlje zuba. Žvakanje leda može zaista oštetiti zubnu caklinu, ostaviti ih nezaštićenima i povećati šanse od nastanka karijesa. Isto tako žvakanjem leda postoji velika mogućnost ispadanja plombi i oštećenja navlaka.

Jedina pozitivna strana ove dijete jeste što ćete na taj način u organizam unositi veće količine vode što je uvek dobro, a to može sprečiti prejedanje i konstantan osećaj gladi.

Kao i svaki put do sada, naša preporuka je ipak da se hranite zdravo i raznovrsno, redovno vežbate i pokušate smršati na zdrav način.

Sviđa nam se
Autor
Najnoviji dijetalni program - dijeta sa ledom
Datum
Ime
Konzumacijom leda do gubitka kilograma
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar