Menu 

Ako ste na nekoj dijeti onda će vam ovaj praznični period koji nam dolazi predstavljati zaista veliko iskušenje. Donosimo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da se dijete lakše držite i tokom praznika, a opet da uživate u prazničnim delicijama.

Ako ove godine pripremate praznični ručak ili večeru lakše ćete se moći pridržavati posebnog plana ishrane, ali ako odlazite kod porodice onda će vam biti neophodno mnogo živaca i snage volje, a nutricionisti se slažu da su proteini od velikog značaja.

Pecite dijetalne kolače. U poslasticama možete uživati čak i ako ste na dijeti, jednostavno standardne zaslađivače zamenite stevijom ili medom, a belo brašno zamenite brašnom od badema ili lana. Poslastice podelite u male porcije i uživajte u njima, ali u manjim količinama nego obično.

kolaci

Jedite više zeleniša. Umesto krompira i ostalog povrća koje sadrži skrob, za prilog pripremite mnogo zeleniša, barenog povrća i sveže salate. Za prilog možete pripremiti i korenasto povrće koje je prepuno nutrijenata kao što je šargarepa, cvekla, celer… zbegavjte krompir, batat, rižu i testenine.

Pametno varajte. Ako nikako ne možete da se suzdržite i odolite prazničnim delicijama nakon svog dijetalnog obroka počastite se nečim kaloričnim i “zabranjenim”, ali pazite da to bude bogato proteinima, a ne ugljenim hidratima jer vam onikokteli

Pijte puno tečnosti. Ako budete pili puno tečnosti sigurno ćete jesti manje meze i svih onih zalogaja koji mame. Ali i kad pijete pijte pamentno, neka to bude uglavnom voda i pića koja u sebi ne sadrže šećere i prazne kalorije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar