Menu 

Ako ste početnik u teretani, vaša misija je da skinete višak kilograma, ne znate odakle da krenete, a ne žlite nikoga da pitate, onda pitajte nas i mi ćemo vam sigurno reći. Ovo su sprave koje najefikasnije skidaju kilograme.

Traka za trčanje. U većini teretana postoje trake za trčanje iz više razloga: veoma su jednostavne za korištenje i pomoći će vam da postignete gotovo svaki fitnes cilj koji ste sebi zacrtali. Trake su sjajno sredstvo za sagorevanje kalorija jer pomoću njih simulrate svakodnevne pokrete (trčanje i hodanje). Jedina začkoljica jeste što morate koristiti celu telesnu težinu dok ste na traci, što znači da se ne smete držati za ručke dok hodate ili trčite. Isto tako, ako želite još bolje rezultate namestite da trčite uzbrdo ili namjestite program za mršavljenje koji ima većina traka.

4205812178_19a5b538a1_o

Sobni bicikl. Nalaze se u svim teretanama, ali ako želite smršati samo pomoću bicikla trebalo bi da potražite časove grupne vožnje, tokom kojih vas instruktor navodi kako da vozite, da menjate intenzitet, brzinu, položaj ruku. Takvi treninzi su u svetu veoma popularni i što je najvažnije daju sjajne rezultate.

Sprava za veslanje. Možda ih nećete pronaći baš u svakoj teretani, ali ako je vaša ima obavezno je isprobajte. Na ovoj spravi simulirate pravo pravcato veslanje tokom kojeg vam gotovo svaki mišić u telu radi. Pogodna je i za početnike jer vam ne treba posebna kondicija da lagano krenete. Kasnije samo ubrzavajte tempo i kilogrami će se topiti.

6051996375_13691d08fe_z

Steper. Od svih nabrojanih sprava na ovoj ćete sigurrno najviše oznojiti od samog starta. Ona simulira penjanje uz stepenice i vežabnje na njoj je sigurno jedan od napornijih kardio treninga koje ćete iskusiti. Veoma efikasno sagoreva kalorije zato što se tokom vežbe na neki način borite protiv gravitacije i morate koristiti celu težinu tela da bi je savladali.

Ako zaista želite skinuti taj višak nikako ne zaobilazite ove sprave.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar