Menu 

Vaš mali čupavi miljenik nije samo tu da vam bude najbolji i najverniji drug, pas vam može biti i fenomenalan partner za vežbanje. Ako ne volite standardne i dosadne vežbe, ovo bi mogla biti prava stvar za vas.

U istraživanju objavljenom u publikaciji “Journal of Physical Activity and Health” se ističe da su vlasnici pasa mnogo fizički aktivniji, nego oni koji nemaju ovog kućnog ljubimca. Šanse da će oni imati bar 150 minuta vežbanja sedmično povećane su za 34 odsto. Naravno, vama ne trebaju naučnici da znate da je vaš pas dobar za vas i da je i sama šetnja sa njim dobra za vaše zdravlje. Ali, zašto ne biste sve podigli na viši nivo i potrošili više kalorija i bolje zategnuli telo. (Uz to vaš ljubimac će biti oduševljan i vremenom provedenim zajedno, ali i aktivnošu.)

Frizbi

Svi psi vole frizbi, ali zaboravite na klasičan način. Ne dopustite da samo pas trči. Bacite frizbi i kada pas krene trčati za njim i vi trčite uz njega. Kada budete frizbi ponovo imali u rukama bacite ga desetak metara u daljinu i počinte se takmičiti sa ljubimcem ko će ga pre uhvatiti. Ovo je zabavna vežba uz takmičarski izazov, a verujte, pas vam neće dozvoliti da lenčarite.

Trčanje

Hoćete pravi kardiovaskularni izazov? Trčite sa svojim psom. Većina pasa je takmičarski nastrojena po prirodi, zato kada počnete trčati uz njega, možete biti sigurni da će on ubrzavati i tako vas izazivati da trčite brže, duže, bolje. Na sličan način možete se takmičiti sa psom i na rolerima ili na biciklu. Mada, tada trka, za psa, možda neće izgledati tako pravedna.

Plivanje

Psi mogu biti malo stidljivi i preplašeni u prvom susretu s vodom, ali dajte mu malo podsticaja i podrške i plivaće ubrzo kao šampion. Kupanje u letnje dane je savršen način da provedete vreme sa svojim ljubimcem, ostanete u formi i uživate na otvorenom.

Pešačenje

Naravno, ovde ne mislimo na klasičnu šetnju, nego kozje staze, šumu i višečasovno istraživanje. Naravno, sa psom. Hiking je odlična kardiovaskularna rutina i pravi izazov za vaše mišiće. Nekoliko sati provedenih u ovakvom pešačenju može sagoreti 1000 kalorija. A uz to, tu je vaš pas da vam da podršku i pomogne ako se nešto nepredviđeno desi.

Saznajte više o “brzo i lako” programu za mršavljenje.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Aleksandar

    A zašto ne vežbati sa ovcom?
    Ovca nam daje mleko i vunu, pa je najmanje isto tako korisna kao i pas, ako ne i korisnija.
    Pas služi da bude u dvorištu i čuva kuću (osim ako nije policijski ili lovački pas), a ne da se ide sa psom u šetnju kao što to rade drogiraši i ostale poremećene osobe. Kao što vidimo u tekstu, ove perverzije su preuzete iz jedne američke publikacije. A sve što dolazi otuda je izopačeno i bolesno… droga, pederi, nasilje.. pa sad i ”vežbajte sa psom”.

Napišite komentar