Menu 

Postoje neke firme, gde su organizovane zajedničke vežbe na pauzama. Ali, dok se svi drugi ne ugledaju na njih, moramo se snalaziti sami. Pročitajte kako možete jednostavno u toku posla uraditi par vežbi.

Svi poznajemo osećaj ukočenosti kada sedimo celi dan za računarom. Da ne biste dolazili bolnih leđa i zglobova pokušajte sa par sasvim jednostavnih vežbi ili, bolje reći, poteza. Nećete se preznojavati kao na intenzivnom treningu, već samo malo razgibati.

na poslu5

Kukovi

Stanite uspravno i podignite desnu nogu ispred sebe i držite je tako par sekundi. Tako i sa levom nogom. Nakon toga uradite isto to, samo nogu izbacite u stranu umesto ispred sebe. Ponovite po pet puta.

na poslu3Ručni zglobovi

Sedite na stolicu, držite leđa uspravno, a noge ravno na podu. Ispružite ruke ispred sebe i podignite dlanove kao da gurate nešto. Levom rukom savijajte desni dlan prema sebi. Isto uradite i sa desnom na levoj ruci. Ponovite postupak par puta. U istom položaju, sklopite ruke ispred sebe sastavljenih dlanova i “plešite” sa njima levo-desno.

Kičma

Sedite pravilno i okrenite se gornjim delom tela u desno, levom rukom uhvatite naslon za ruke i lagano se okrećite u desno. Isto učinite i okrećući telo na levu stranu, ali, naravno, sa desnom rukom. U svakom položaju ostanite par sekundi. Ponovite svaku radnju pet puta.

Bedra

Stanite ispred stolice, ispružite ruke ispred sebe u visini ramena. Savijte kolena kao da ćete sesti na stolicu, ali, ne sedajte. Ostanite u toj poziciji pet sekundi i onda se ispravite. Ponovite 10 puta.

na poslu4

Cirkulacija

Ova vežba će vam poboljšati cirkulaciju: sedite opušteno i naslonite se. Podignite levu nogu u visinu kukova i ispravite stopalo. Ostanite u tom položaju pet sekundi. Isto uraditie i sa desnom nogom i sve ponovite po pet puta.

(Proverite i kako to fizičke vežbe bistre mozak)

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar