Menu 

Pripremate svečanu večeru i ne biste se puno „bakćali“ oko deserta? Idete kod nekog na večeru, a ne znate šta biste poneli?

Napravite čokoladne tartufe, poznatu francusku slasticu koja može da se napravi dan ranije, nema preterano puno posla oko nje, a ukus je senzacionalan.

Ova delcija ime je dobila po svom nepravilnom obliku koji podseća na tartufe.

Iako su Belgijanci i Švajcarci poznatiji što se tiče čokolade, ovu slasticu je izmislio francuski slastičar Lui Dufur, koji krajem godine nije imao dovoljno namirnica za slastice, a nije hteo da kupuje od svojih konkurenata, pa je od ostataka napravio ono što danas poznajemo kao čokoladni tartuf.

Da biste napravili ovu slasticu potrebno vam je:

– 200 g kvalitetne čokolade (najmanje  60 % kakaa)

– 50 g maslaca

– 100 ml vrhnja za kuvanje

– 200 g čokolade za kuvanje

– 50 g kakaa u prahu

200 g čokolade izribajte na krupno rende. U lonac stavite vrhnje za kuvanje i maslac, zagrejavajte do tačke ključanja, čim baci prvi ključ, prelijte vrhnje preko čokolade i mešajte dok se smesa ne sjedini.

Ostavite smesu da se hladi, prvo na sobnu tempertauru zatim u frižider. Dok se smesa hladi, istopite preostalu čokoladu na pari.

Od ohlađene smese oblikujte kuglice veličine oraha, umočite ih u čokoladu za kuvanje, a zatim u kakao u prahu.

Voila!

Recept
Ime Recepta
Tartufi, ali oni čokoladni
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 41 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Posekotine i rane su gotovo u svakom domaćinstvu, na žalost, česte, posebno ako imate decu. Sanirati ih možete odmah uz pomoć par prirodnih lekova. Piši! Širi dalje!