Menu 

Novosti među kulinarima se brzo šire. Pored kro-krofni hit su postali i “obučene kuglice” i sladoled omotan mekanom korom.

Kuglice WikiPearls nazivaju sladoledom budućnosti, a sastoje se od malih kugli sladoleda omotanih “zaštitnom kožom”. Sladoled, koji se ne topi u rukama je postao hit, posebno na mnogim lounge zabavama. Sve je pokrenuto početkom ovog meseca i ova slastica se može nabaviti samo u WikiBaru u Parizu.

kulinarska hita

http://www.wikipearl.com

Iza ovog projekta stoje harvardski profesor Dejvid Edvards i francuski dizajner Fransoa Azamburg. Zaštitne omote prave od kokosa, kikirikija i lešnika i tvrde da su oni tu da bi se smanjio otpad (posudice, kašičice, …) i da bi poboljšali zdravlje ljudi, jer su omoti puni vitamina. Jedna sladoled kuglica ima samo 50 kalorija, a sladoled za sada prave od manga, čokolade i vanilije. U planu im je i da lansiraju jogurt u omotima, kuglice sira, ali i tečnu kafu u omotu.

kulinarska hita

http://www.wikipearl.com

S druge strane, Dominik Ansel, o čijim smo kro krofnama već pisali (Ludilo zvano kro-krofne), ne zaustavlja se samo na svom prvom hitu. Izmislio je nešto novo. Hibridni desert – spoj keksića i sladoleda. U centru je vanila sladoled, a omotan je vrstom kore za kolače ili keksiće. Samo jedan komad košta oko 5 evra.

Omotan sladoled se prvo zaledi, pa se prži pre služenja. Treba ga jesti odmah, pre nego se otopi.

Šta mislite o ova dva kulinarska hita? Da li biste probali da ih sami napravite?

Piši!
Širi dalje!

5 komentara
 1. libero vinko prkusic

  Alaska baked.

 2. Sonja Gligorijevic

  Prvi hit je izvodljiv al ovo ne

 3. Jeremy Laverdiere

  I want to attempt making these.

 4. Jeremy L.

  I would attempt to make these myself, once I learned the technique used in the first I would do it and bring more than the currently available flavors into play.

 5. Sladokusac

  Dominik je nešto prespavao. Znate li još kad su Kinezi izmislili pržen sladoled?!

Napišite komentar