Menu 

Teflonske tave su svojevremeno predstavljene kao čudotvorne tave na koje ništa ne lepi. Nastale 50-ih godina ove tave su tada bile kao “svetsko čudo”

Vremenom, brojna istraživanja su pokazala da teflon sadrži kancerogene tvari štetne za zdravlje jer se u njenom sastavu nalaze perfluorooktanske kiseline PFOA.

keramicka tava

Teflonske tave ukoliko se ispravno koriste nemaju nikakvu štetnost po čovekovo zdravlje. Na vama je da li ćete nastaviti da ih koristite ili ćete se odlučiti za neku drugu varijantu.

Kako biste umanjili unos PFOA u telo, izbegavajte da dugo držite teflonsku tavu na jakoj vatri pošto se ova kiselina oslobađa na temperaturama iznad 350 stepeni.

Nemojte je puno zagrijavati i nemojte je stavljati na najjaču vatru. Za mešanje koristite isključivo drvene ili plastične varjače.

celicna tava

Druga opcija vam je da se rešite teflonske tave i nabavite tavu od nerđajućeg čelika ili keramičku tavu koja je u zadnje vreme sve popularnija. Ipak tave od čelika su vam najsigurnije jer ne sadrže apsolutno nikakve štetne materije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar