Menu 

Donosimo vam uputstva za jedan zanimljiv projekat, koji vrijedi isprobati. Saznajte kako možete da prikažete video sa vašeg telefona na zidu. Napravite mini bioskopsku projekciju.

Treba odmah napomenuti da projekat nije savršen, ali je odličan za zabavu. Ne očekujte bioskopski kvalitet i naravno, kako će to sve izgledati, zavisiće od kvalitete snimka, vašeg telefona i od toga kako ste pratili uputstva. Neka zabava počne! Donosimo i video uputstva. Evo šta vam je potrebno.

video sa svog telefona

Nabavite: crnu kutiju, manju lupu, skalpel i ljepilo (najbolje pištolj za ljepilo). Ako nemate lupu kakva je prikazana u videu pronađite bilo kakvu sličnu. Na kutiju stavite lupu i označite mjesto gdje će stajati. Izrežite krug veličine lupe (okruglog dijela). Možete koristiti neki kružić, koji  ima isti prečnik kao okrugli dio lupe da biste lakše nacrtali rupu na kutiji, koju ćete poslije izrezati. Mada, možete samo izmjeriti prečnik lupe i nacrtati krug na osnovu tog.

Kada sta nacrtali krug, pažljivo ga izrežite uz pomoć skalpela. Namjestite lupu u kutiju iznutra na rupu i pričvrstite je ljepilom, ali pazite da je ne pomjerate za vrijeme lijepljena. Mora da stoji precizno namještena na rupu.

Da biste pričvrstili telefon (projektor) unutar kutije najbolje je da koristite plastelin ili okvir od stare kasete. Video mora biti okrenut naopačke, zato pazite kada ga budete puštali na telefonu i namještali telefon u kutiju okrenut prema lupi.

video sa svog telefona

U videu je korišćen iPhone, ali vi možete probati sa bilo kojim drugim telefonom koji ima malo bolju kameru. Što je kvalitetniji snimak biće kvalitetnija i projekcija.

Sobu morate prije puštanja videa što bolje zamračiti, kutiju sa lupom okrenuti prema zidu, a poželjno je da na njega stavite bijelu plahtu. Sada možete da pustite video sa svog telefona.

Namjestite kutiju i telefon kako vam odgovara, igrajte se, pokušajte da poboljšate vaš projekat.

Javite nam da li imate nekih boljih predloga. Kako se može ova ideja unaprijediti?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Postoji jedna izreka koja kaže da je sve ono što je zdravo ujedno i ružnog ukusa, a tome u prilog govori i činjenica da ajurvedska medicina za zdravlje preporučuju gorke namirnice za koje smatra...