Menu 

Ispunjavamo obećanje – donosimo mnoštvo uskršnjih ideja. Sada je vreme da naučimo da napravimo slatka žele jaja.

Pravite ih na slična način kao ove kolače – Kolači u ljuskama jajeta. Ali, nama se čine mnogo zanimljivijima. Ne treba vam mnogo sastojaka, samo malo više strpljenja, kako su upozorili na blogu Justataste, gde smo pronašli fotografije i uputstva.

Potreban materijal:

  1. 10 do 12 jaja
  2. Deblja igla
  3. Smese za žele po želji (može poslužiti bilo koji recept za žele, a ideje potražite u tekstovima Zločasti žele sa votkom i Žele od šampanjca – obavezno novogodišnje “piće” – mada je poželjno da bude u boji).
  4. Nastavci za šprice za kolače
  5. Samolepljiva traka

zele jaja uskrs 2

Probušite rupe (malo ih povećajte) na vrhu jajeta (sa obe strane) i okrenite ga da bi belance i žmance iscurili (Iskoristite ih u vaskršnjim receptima). Dobijene ljuske dobro operite u toploj vodi ili ih otkuvajte da biste ih dobro oprali.

Ostavite da se ljuske osuše, pa zalepite komad samolepljive take na jedan kraj jajeta, na jednu rupu. Ponovite sa svim ljuskama, pa ih vratite u karton sa rupom koju ste zalepili samlepljivom trakom okrenutom prema dole.

zele jaja uskrs 3

Pripremite žele, pa uz pomoć nastavka za špricu za kolače ili nekog mini levka uspite pripremljeni tečni žele u ljuske skroz do vrha. Samo budite pažljivi, jer će žele biti vruć.

Karton sa ljuskama napunjenim želeom stavite u frižider i ostavite najmanje 3 sata. Služite tako što skinete, ogulite gornji deo ljuske i uživajte u zanimljivom želeu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Kada vam kažemo da popravite držanje ne mislimo tu samo na bolji izgled, već na vaše zdravlje. Evo kako može ovim navikama smanjiti i bolove u leđima. Piši! Širi dalje!