Menu 

Imate probleme sa desnima, bolne su, osetljive i krvare? Mi ćemo vam dati nekoliko saveta kako na prirodan način da rešite probleme sa desnima.

Uzrok osetljivih i desni, koje krvare u većini slučajeva jeste gingivitis, upalno stanje koje utiče na tkivo oko zuba i desni. Ako se ne leči, gingivitis može da dovete do veoma ozbiljnih problema sa zubima, takođe može dovesti do ispadanja zuba. Gingivitis je bolest čiji su uzročnici plak, bakterije i hrana koje se nakuplja među zubima i desnima. Svi ovi elementi mogu izazvati upalne procese koji kasnije dovode do ove bolesti. Simptomi  su bolne, crvene i otečene desni, krvarenje za vreme pranja zuba, loš zadah i neugodan ukus u ustima. Na svu sreću probleme sa gingivitisom možete rešiti i pomoću prirodnih lekova iz vašeg doma, a mi ćemo vas naučiti koji su.

Prirodni lekovi za probleme sa gingivitisom

Najbolji prirodni lek za gingivitis jeste redovno četkanje zuba (najmanje dva puta) isključivo pastama za zube na bazi bilja i istom takvom vodicom za ispiranje usta.

Veoma efektan prirodni lek jeste da desni trljate uljem deteline. U početku će vas možda peći, ali verujte nam na reč da se isplati pretrpiti.

Probajte naći paste na bazi mente ili bosiljka jer njihovo dejstvo ne samo da se veoma uspešno bori protiv gingivitisa nego i veoma brzo leči otok i crvenilo. Ako ne možete naći ovakve paste uberite sveži bosiljak ili mentu pa njima trljajte zube i desni.

Grgljajte desni sa mlakom vodom u koju ste dodali prstohvat soli, ponavljajte postupak nekoliko puta u toku dana.

Aloe vera kao veoma čudotvorna biljka pomaže nam i kad imamo probleme sa desnima. Jednostavno utrljajte sok aloe vere na desni, a nakon toga isperite usta mlakom vodom.

Da biste ublažili simptome gingivitisa mogu vam pomoći i sok od brusnica, mešavina sode bikarbone i vode koju ćete prstom utrljavati u desni i obavezno dovoljan unos vitamina C.

Pronađite prirodni lek koji vam najviše pašite i rešite probleme sa desnima. Ovde saznajte kako da u samo par minuta izbelite vaše zube.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar