Menu 

Bridget Jones spada u sami vrh omiljenijih likova moderne literature, a u knjižare nam je stigao i treći deo dnevnika ove popularne debeljuce koju je osmilsila Helen Fielding – Luda za njim.

Malo je žena na svetu koje nisu pronašle bar mali deo sebe u knjigama o Bridget Jones jer se njihova autorka dotakla gotovo svih malih i velikih problema koji bi mogli da muče savremenu ženu. Hteli mi to priznati ili ne Bridget Jones je prva komična heroina koja je pokušala da identifikuje novu generaciju žena na krajnje smešan način.

Gotovo 20 godina kasnije, Bridget sa svojih 51 godinu proživljava potpuno nove seksualne i kulturološke situacije. Njen mladalački stil oblačenja je i dalje tu kao i opsednutost kilogramima, a kad tome dodamo nezgodne SMS poruke, tvitove i botoks dobićemo savršeno lako štivo za opuštanje na plaži ovog leta.

laguna

U trećoj knjizi, Bridget je udovica sa dvoje male dece, a knjiga počinje nakon smrti Marka Darcya, te prati Bridgetin proces tugovanja i njen ponovni povratak u svet udvaranja i izlazaka sa muškarcima, a pored toga tu su i društvene mreže kojih u „njeno vreme“ nije billo.

Iako su neke kritike dobrano “popljuvale” novi roman Helen Fielding nazvavši ga razočarenjem ukoliko se držimo činjenice da „Dnevnik Bridget Jones“ nije nikakav priručnik za žene niti feministički manifest već zabavno štivo, romantična komedija čiji je cilj da nas opusti, zabavi pa možda i učini da se osećamo malko bolje u sopstvenoj koži onda ova knjiga ni u kom slučaju neće biti razočarenje.

 

Knjigu na našem jeziku možete pronaći među novim izdanjima izdavačke kuće Laguna.

Naslovna fotografija: http://www.salon.com

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar