Menu 

Da li znate da sa samo 7 dana aktivnih vežbi i uz pravu ishranu i odabrane čajeve možete skinuti stomačić? Pročitajte kako.

Stomačić nam je najmrži, a posebno nam kvari naša razmišljanja o letu i odmoru. Želimo da ga magično uklonimo. Ali, pošto nemamo čarobni štapić, možemo se poslužiti sa par trikova i naoružati upornošću. Čak su se i naučnici bavili ovom temom, a rećićemo vam šta su zaključili.

Pored intenzivnog vežbanja (da, ono je zasita neizostavno, a dobra uputstva za vežbanje ćete naći OVDE, morate posebno paziti na ishranu. Ne mislimo ovde na iscrpljivanje i izgladnjavanje. Ne, mi nismo zagovornici takvih tremana. Na prvo mesto stavite ove namirnice i čajeve i stomačić će uz dobre vežbe brzo nestajati. Za samo dve sedmice postićete neverovatne rezultate.

Glavna svrha ove dijete za čvrst stomačić je da vam da dovoljno snage da se nosite sa aktivnim vežbanjem, ali i prelaskom na novi režim. Naravno da su ključni antioksidanti, ali i vitamini, minerali, enzimi, nutrijenti, …

Krenite sa vodom i obaveznih 8 čaša. Preporučuje se da u svaku čašu stavite nekoliko kapi limuna za bolje rezultate.

Na jelovniku vam, prvenstveno, mora biti povrće. Masnu hranu svedite na “minimum minimuma” ili je u potpunosti izbacite. Razmišljajte o gljivama, špinatu, salatama, jajima, laganijim mlečnim proizvodima, tikvicama, patlidžanu, paprikama, belom luku … Toliko je mnogo zdravih i veoma ukusnih recepata sa ovim povrćem da na masnu hranu nećete ni pomišljati.

Uz to, nabavite vašu dijetalnu košaricu sa voćem. Neka u njoj uvek bude: limuna, grejpfruta, narandži, kivija, bobičastog voća, orašastih plodova, …

Za brži nestanak stomačića magiju čine oolong čaj i zeleni čaj (možete s vremena na vreme uključiti i koprivu). Oolong je odličan, jer vas smiruje, nema gladne nervoze, stresa, anksioznosti. Dve do 3 šolje na dan su sasvim dovoljne (doduše, ne preterujete, jer možete dobiti dijareju). O zelenom čaju smo pisali više puta, a koliko je dobar čistač organizma (i definitivno smanjuje stomačić i nadutost) uverićete se sami ako budete pili dve šolje ovog čaja na dan.

Uz sve ovo plivanje je vrlo poželjno – ono vam može biti relaksacija posle naprnog vežbanja.

Na osnovu naučnih istraživanja, utvrđeno je da promene u šemi ishrane i vežbanja mogu dovesti do smanjenja stomačića (znači ne držite se jedne dijete strogo).

Izbegavajte kalorične dresinge i fokusirajte se na ekstradevičansko maslinovo ulje, a u dijetu možete uključiti i jabukovo sirće, koje fenomenalno čisti organizam (1-2 čaše dnevno). Trudite se da smanjite upotrebu hleba i grickajte “pametnije”. OVDE i OVDE potražite zanimljive recepte za zdrave grickalice.

Budite uporni i sledite ove smernice – osvežavajte ishranu, ne držite se stroge dijete, vežbajte intenzivno. Svako može izdržati tempo od, bar, 15 dana. Zar ne? A shvatite to kao izazov. Pobedite sami sebe.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. tatjana

    Ja ne volim djumbir, a pocela sam da pijem i nestavljam ga..da li ima neke svrhe? Hvala

  2. Bojana Pavlakovic

    E owo je super stwar,moram probati :-)

Napišite komentar