Menu 

Ako želite da smanjite intenzitet vežbanja, a i dalje gubite kilograme mi imamo jedan voma efektan trik, a reč je o 10.000 koraka.

Ovakav način vežbanja je postao veoma popularan u svetu, a uveliko ga upražnjavaju i poznate ličnosti. Fitnes treneri koji se bave upravo njima kažu da je ovaj trik sjajan način da započnete režim gubitka kilograma ili da poboljšate rezultate u svojim već ustaljenim treninzima.

Sve što treba da uradite da biste ispoštovali ovaj program jeste da u toku dana uradite 10.000 koraka što pretočeno u kilometre iznosi negde oko 8 kilometara. Ukoliko vaš posao ne zahteva da po ceo dan budete na nogama moramo priznati da će ova vežba biti poprilična promena životnih navika, ali moći ćete se uhvatiti u koštac s njom veoma jednostavno ako umesto autom na posao budete odlazili pešice, šetate na pauzi za ručak, i u svakodnevnu obavezu uvrstite večernje šetnje sa porodicom.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-senior-woman-walking-dog-image22255792

Zašto 10.000 koraka?

Svi smo čuli od raznoraznih medicinskih stručnjaka kako je za održavanje forme i dobrog zdravlja potrebno 30 minuta fizičke aktivnosti u toku dana. Možete pomisliti da se to odnosi na isključivo trčanje i intenzivne vežbe u teretani, ali hodanje može biti sjajna zamena. Samo hodanje ne može da nadomesti lošu ishranu, ali će vam pomoći da budete hronično aktivni što je jedna od glavnih stavki zdravog života.

Istraživanja su pokazala da osoba koja svakodnevno napravi 10.000 koraka, nedeljno sagori 3. 500 kalorija što je jednako 450 grama, a pored toga može sniziti i povišen krvni pritisak te smanjiti rizik od nastanka srčanih obolenja i dijabetesa tipa 2.

Trend među poznatima

http://www.dreamstime.com/stock-photos-jessica-simpson-seen-lax-image15879453

Pevačica i glumica, Džesika Simpson je pred očima javnosti dugo vremena vodila bitku sa suvišnim kilogramima, nakon što se poprilično ugojila tokom prve trudnoće. Program vežbanja u koji je ona bila uključena nije podrazumevao dvočasovno znojenje u teretani već samo hodanje. Stručnjaci kažu da  je kod hodanja sjajno što ga mogu praktikovati i mlade majke ubrzo nakon poroda i za to ne moraju čekati odobrenje od lekara. Džesika je povremeno dizala tegove. Pravila 10,000 koraka dnevno i postigla sjajne rezultate. Pobornica ovakve vrste vežbanja je i poznata voditeljka Maria Menounos čija je novogodišnja odluka bila da dnevno napravi čak 15,000 koraka.

Ostale beneficije hodanja

Pored samog gubitka kilograma hodanje vas podstiče da što više vremena provodite napolju što znači i manje depresije, a može ojačati i vašu vezu sa partnerom ako svakodnevno budete šetali zajedno.  S druge strane ako žudite za malo samoće i to će vam obezbediti. Sjajno je što u ovu vežbu možete uključiti i svoje klince.

Hodanje je zdrava i jeftina aktivnost koja ne zahteva članstvo u teretani niti skupocenu opremu. Ne samo da će vam pomoći da ostanete u formi, već će vam uštedeti i novac ako odlučite da pešice odlazite na posao i da živite zelenijim načinom života.

Krenite u ovaj izazov i napravite 10.000 koraka dnevno!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar