Menu 

Piloxing je nova vrsta vežbanja koja spaja na izgled dve nespojive fizičke aktivnosti pilates i boks, a mnogi predviđaju da će po popularnosti prestići čak i zumbu. Otkrivamo vam sve o piloxingu.

Ako tražite vežbu koja zahteva puno energije, koja će vam podići raspoloženje i dati vam novi, sexi izgled onda je piloxing sigurno za vas. Na pitanja o piloxingu odgovore je dala Viveca Jensen, piloxing trenerica i bivša plesačica čiji su klijenti uglavnom poznate ličnosti iz sveta muzike, mode i filma.

Šta je piloxing?

Piloxing je način vežbanja osmišljen uglavnom za žene koje na uzbudljiv i zabavan način žele sagoreti kalorije, ojačati samu srž tela, razviti vretenaste mišiće i na kraju krajeva osećati se moćno. Ovaj način vežbanja na neki način spaja boks,  pilates i ples te stvara posebnu visokoenergetsku, veoma intenzivnu vežbu koja će sagoreti najveći mogući broj kalorija u što kraćem roku.

Zašto probati?

Ovaj način vežbanja ne samo da sagoreva kalorije i popravlja opšte zdravstveno stanje i kondiciju već kod žena izgrađuje savim novo samopouzdanje i čini im da se osećaju snažno i dobro u sopstvenoj koži. Program je osmišljen tako da utiče kako na fizičko tako i na mentalno zdravlje.

Piloxing pokreti

Ako ovaj način vežbanja želite probati sami u svom domu pokušajte sa nekim od sledećih pokreta.

piloxing1

Pokreti za jačanje i topljenje masnih naslaga sa kritičnih zona.

Stanite u startnu poziciju – u gard, skupljene šake su tik uz jagodične kosti, stopala su raširena, a kolena savijena. Lagano uvijate kuk prema unutra i šaljete udarac levom rukom na desnu stranu, a desnu petu podižete od poda (prsti su na podu).

Vratite se u stratnu poziciju i ponovite sa drugom rukom. Ponovite 32 puta sa obe ruke.

Pokret za zatezanje ruku i zadnjice.

Stanite uspravno sa lagano savijenim kolenima, zategnite mišiće ruku i ispružite ih ispred sebe u visini ramena. Podignite levu nogu prema napred, zategnite stopalo tako da noge budu pod uglom od 45 stepeni.

Nakon toga lagano pomerajte ruke kao da podižete tegove, a nogu podižite dok ne napravite da vam noge budu pod uglom od 90 stepeni i vraćajte pod ugao od 45 stepeni. Nogu nikako ne spuštajte na pod. Napravite 16 ponavljanja sa svakom nogom.

Pokret za zatezanje vanjskog dela butina i zadnjice.

Stavite desnu podlakticu na pod, odmah ispod ramena, a ruku savijte pod uglom od 90 stepeni. Savijte desno koleno i spustite na pod.

piloxing2

Levu nogu podižite visoko u stranu, pa napravite mali krug nogom prema napred pa prema nazad. Levom rukom se o pod oslanjate samo vrhovima prstiju. Napravite 16 krugova prema napred i 16 prema nazad sa svakom nogom.

Evo kako izgleda jedan trening piloxinga

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar