Menu 

Svi mi imamo svoje načine na koje se razbuđujemo i na koje podižemo nivo energije u organizmu. Za neke je to još jedna šoljica kafe, za neke lagana šetnja, a za neke intenzivni trening u teretani. Ako vi još niste našli najbolji način da se napunite energijom u toku dana mi vam predlažemo da isprobate ove brze i jednostavne vežbe koje će vam u tome pomoći.

Sve ove vežbe su osmišljene tako da na neki način simuliraju cirkulaciju krvi u organizmu i na taj način obezbeđuju novi nalet energije. Ove tri jednostavne vežbe će vam popraviti raspoloženje, podići nivo energije i što je najbolje neće vas iscrpiti.

Vežba za tricepse. Pored toga što će vam podići energiju pomoću ove vežbe oblikujete tricepse, mišiće na rukama koji će vremenom postati zategnuti i vretenasti. Sedite na pod, skupite noge u kolenima, a ruke stavite pored zadnjice. Odgurujte se dlanovima, podignite kukove tako da telom napravite oblik stola, vartite se u početni položaj i ponovite 15 puta.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Iskorak sa strane. Uzmite dve bučice od 1 kg ili više, u zavisnosti koliko su vam ruke jake. Stanite uspravno, blago raširenih nogu i iskoračite jednom nogom u stranu tako da savijete to koleno, a drugu nogu ispravljate. Torzo treba da bude ravan celo vreme i ne treba da se naginjete. Ponovite 10 puta sa jednom i 10 puta sa drugom nogom. Ako ste u boljoj formi vežbu ponovite 15 puta sa svakom nogom.

Pogledajte kako se na pravilan način izvodi iskorak.

Prednji iskorak. Iskorak je vežba koja je poprilično jednostavna i koja će vam zasigurno dati energiju, a neće vas umoriti. Pri tom pomoću nje oblikujete najkritičnije delove tela kod žena, a to su unutarnja i vanjska strana bedara. Da biste pospešili rezultat ove vežbe radite ih sa nekim opterećenjem, u svaku ruku uzmite po jednu bučicu pa onda radite iskorak. Vežbu ponovite po 10-15 puta sa svakom nogom.

Još saveta za podizanje energije

Kao što smo već rekli zaista je mnogo načina na koje možete sebi obezbediti potrebnu energiju za radni dan. Samo neki od njih su šetnja sa psom, četkanje kose, ispijanje čaja, vožnja biciklom, nega kože, zatim “Novi kozmetički trend – limfna drenaža”.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Pored posebnih vežbi i fizičke aktivnosti energiju možete podići i pravom ishranom, a to pročitajte u tekstu “Najbolja i najgora hrana za energiju”. Isto tako možete napraviti i sjajno energetsko piće prema receptu koji možete naći u tekstu “Energetsko piće za jačanje imuniteta”.

Imate li vi svoje trikove kako se razbuđujete i kako podižete nivo energije?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar