Menu 

Ova božićna salata se u Rusiji priprema 7. januara, ali odlična je za sve slavljeničke prilike. Cvekla je, ipak, zimi najbolji izbor – kada nam treba što više zdravih namirnica.

Recept smo pronašli na jednom zanimljivom blogu Russiawithlove i savetuje se da koristite domaće cvekle, ne one iz konzerve.

Ajlin sa pomenutog bloga savetuje da “nađete neku dragu babušku na tržnici” i da od nje kupite domaće cvekle. U ovom receptu nema tačnih sastojaka, ali smernice koje ćemo navesti govore dovoljno.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skuvate dve domaće cvekle (čuvajte se samo da se ne obojite u ružičasto, jer cvekle puštaju boju).

Pored cvekle trebaće vam: orasi, beli luk, grožđice i majoneza. Kuvane cvekle narendate (ponovo, pazite se boje) i ostavite sa strane. Naseckajte oko pola šolje oraha i 2 do 3 čena belog luka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPomešajte narendanu cveklu sa orasima i belim lukom, dodajte par kašika majoneze i par kašika grožđica. Dodajte malo sveže naseckanog peršuna i, naravno, soli i bibera po želji.

Ajlin tvrdi da bi bilo dobro dodati i malo soka od narandže ili naseckanog citrusnog voća, ako volite nešto malo drugačije. Neke domaćice u Rusiji, pored grožđica, u ovu salatu dodaju i naseckane suve šljive.

Iako su vam kombinacije sastojaka možda malo čudne, ljudi širom sveta (i oni nenavikli na rusku kuhinju) kunu se da je ova salata fenomenalnog ukusa.

Pročitajte i Nova fenomenalna pečena salata sa cveklom.

Recept
Ime Recepta
Ruska božićna salata sa cveklom
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
3.5 Based on 8 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar