Menu 

Koliko puta do sad ste poželeli napraviti domaću testeninu, ali niste se usudili bez one posebne mašinice? Mi vam donosimo nekoliko saveta za domaće taljatele za čiju izradu vam ne treba mašinica.

Fotografije i savete pronašli smo na SheKnows sajtu i sigurni smo da će vam dobro doći.

Kad su u pitanju namirnice, treba vam:

  • 270 g brašna
  • 3 jajeta

Na sredinu radne površine istresite brašno pa oblikujte kao malu planinu, a na sredini napravite krater, odnosno udubljenje. U udubljenje razbijte jaja i pomoću viljuške ih umutite pre nego ih pomešate sa brašnom.

Nakon toga, postepeno dodavajte brašno u jaja tako da dobijete prilično tvrdo testo koje ćete mesiti rukama tako da postane glatko.

taljatele4

Dlanovima zatim istanjite loptu testa, tako da dobijete disk, jednake debljine sa svih strana, pa oklagijom istanjite koliko god možete. Važno je da debljina bude jednaka po celoj površini.

taljatele3

Dobro pobrašnavite testo sa donje i sa gornje strane pa ga sa oba kraja urolajte da se nađu na sredini. Kad dođete do sredine, presecite testo uzdužno da dobijete dve rolne. Svaku rolnu isecite na kolutove, debljine koju želite u zavisnosti da li želite deblje ili tanje taljatele.

taljatele2

Rezance rastresite i pospite sa brašnom da se ne ulepe. Ako ih nećete odmah kuvati spremite ih u frižider na najviše 24 sata, u suprotonom ih kuvajte u kipućoj slanoj vodi oko 3 minuta.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar