Menu 

Semenke iako veoma sitne, jako su bogate raznim vitaminima i mineralima neophodnih za zdravlje ljudskog organizma. Za vas smo danas odabrali četiri vrste semenki koje jednostavno morate imati u svojoj ostavi i zašto.

Ostava uvijek treba da bude dobro organizovana da bude puna osnovnih namirnica koje dugo traju i koje možete iskoristiti na različite načine. Veoma je važno da steknete naviku kupovati i koristiti semenke koje pored toga što su veoma zdrave mogu biti prilično korisne. Možete ih upotrebiti za pripremu domaće granole, proteinskih pločica, možete ih dodati u smoothie ili salatu.

Ovo su neke od najkorisnijih i najzdravijih semenki koje se jednostavno moraju naći u vašoj ostavi.

Semenke konoplje. Veoma su bogte proteinima, omega 3 i omega 6 masnim kisleinama, a njihov orašasti ukus čini im savršenim dodatkom za salate smoothije, granolu i osnovu za mleko od konoplje.

4582247457_40799d7f34_z

Chia semenke. Mnogo puta do sada smo ih spominjali i to s razlogom. Veoma su bogate proteinima, vlaknima, kalcijumom i omega 3 masnim kiselinama. Veoma se lako probavljaju i nije ih potrebno mleti pre upotrebe. Savršene su za smoothie, ovsenu kašu, granolu…

Semenke lana. Bogate su vlaknima, fitonutrijentima i omega 3 masnim kiselinama. Možete ih koristiti kao dodatak brašnu za pripremu hleba, mafina, palačinaka i kaše.

5105100682_60832f3d5c_z

Semenke bundeve. Najčešće ih koristimo kao zanimaciju za zube dok gledamo filmove , ali one su puno više od toga. Bogate su proteinima, cinkom, magnezijumo, a preporučujemo vam da ih probate dodati u salatu, garnolu, pesto ili domaće proteinske pločice.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar