Menu 

Ovo je verovatno najjednostavnija korpica koju ćete ikad u životu napraviti sami posebno ako već imate iskustva sa šivenjem. Simpatična je, korisna i dekorativna.

Ova korpica vam može poslužiti za čuvanje ključeva, svih onih sitnica koje ostavljate na sve strane, pribora za šivenje ili hrane i igračaka za vašu macu. Ideju smo pronašli na Hellonatural blogu.

Potreban materijal:

  • Beli tanki konopac ili deblja vunica
  • Crni konac
  • Dugmići za oči i nos
  • Šivaća mašina

korpica

Spiralno umotajte konopac u krug i ostavite jedan kraj duži da visi za repić. Zatim jednostavno umotavajte konopac i u isto vreme ga prošivajte uz pomoć šivaće mašine , crnim koncem i to cik-cak bodom.

korpica2

Kad ste napravili dno veličine koje želite, konopac jednostavno pomerite malo prema gore i počnite ga umotavati u visinu da dobijete korpicu. Deo konopca koji ste ostavili za rep, ušijte za dno, a ostatak izvucite napolje, nemojte ga ušiti unutar korpice. Kad ste došli do vrha, vreme je da oblikujete uši.

korpica4

Jednostavno sa dve strane korpice, suprotne od one na kojoj jerep ostavite dve omče za uši, jednostavno preskočite nekoliko centimetara konopca i nemojte ga ušiti, i te komadiće ispravite prema gore da dobijete mačije uši.

korpica3

Na samom kraju sa prednje strane korpice ušijte tri dugmeta, dva za oči jedan za nosić, a koncem možete izvesti i brkove. Repić možete ostaviti da visi, a možete ga i obložiti crnim koncem i prišiti ga da stoji uz korpicu. Kako vam volja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Koliko puta vam se desilo da nakon odležane prehlade još danima posle vučete dosadni suvi kašalj koji vam jednostavno ne da mira? Donosimo vam veoma korisne savete kako da ublažite i da se...