Menu 

Šta vi radite sa listovima karfiola, da li ih bacate i iskorištavate samo bele cvete ili upotrebljevate i njih? Mi vam donosimo sjajne savete kako da upotrebite listove karfiola.

Iako ih većina nas baca, listovi karfiola mogu biti veoma ukusan dodatak vašem ručku, a sve što treba da uradite jeste da ih blago propržite na gril tavi ili da ih ispečete u rerni. Mi vam donosimo savete kako da pečete listove karfiola.

Kako peći listove karfiola

Za početak je potrebno da pripremite listove tako što ćete odseći onaj drvenasti, tvrdi deo lista. Nakon toga, listove dobro operite pa ih ubacite plastičnu posudu zajedno sa malo ulja i začina. Od začina će najbolje pasati mirođija i beli luk u prahu. Ovaezno isprobajte ovu kombinaciju, oduševiće vas.

Listove koje ste začinili poređajte na tepsiju u jednom sloju, pazite da se ne preklapaju i pecite u rerni zagrejanoj na 200 C, oko 15 minuta dok blago ne potamne i dok ne postanu hrskavi. Umesto u rerni na isti način pripemljene listove karfiola možete ispeći na roštilju ili na gril tavi.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kako servirati pečene listove karfiola

Pečene listove jednostavno izmešajte sa cvetovima karfiola ili ostalim grilovanim povrćem ili ih stavite kao podlogu mesu ili ribi na tanjiru. Od njih možete napraviti i divnu toplu salatu ako ih nakon pečenja pomešate sa začinskim biljem, dresingom i orašastim plodovima.

I na kraju, ako želite da budu nešto hrskaviji pre pečenja ih dobro osušite od vode i ostavite ih u rerni nešto duže pa poslužite kao čips.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar