Menu 

Ma kakva je to zabava ako nemate pravi punč?! LifePress vam donosi 3 fenomenalna recepta za punč, koji će oživjeti svaki ljetni party.

Punčevi su dobar izbor za zabave, jer ne morate da uslužujete goste. Potrebno je samo da napravite dobru organizaciju na stolu, iznesete ove 3 punč posude, kutlače i čaše. Ne zaboravite ledomat. Tu neće pogriješiti.

Punč “kao zmaj”punč

Potrebno vam je: 8 vrećica crnog čaja, 1,5 litara vode, 1/3 šolje šećera, 1 šolja ruma, 950 ml brendija, 1/2 šolje brendija od breskve i 1 šolja svježeg soka od limuna (trebaće vam 6 limunova). (Da biste ovaj punč pretvorili u “domaćicu” možete umjesto brendija koristiti kvalitetnu domaću rakiju i kajsijevaču).

U ključalu vodu stavite vrećice čaja i ostavite 5 do 8 minuta poklopljeno. Uklonite vrećice, vrućem čaju dodajte šećer i miješajte dok se ne istopi. Dodajte i rum, brendi, brendi od breskve i sok limuna. Ostavite da se ohladi, pa stavite u frižider. Služite sa ledom.

Punč – zalazak suncapunč

Trebaće vam: 240 ml burbona, 240 ml bijelog vermuta, 1/2 šolje svježeg soka od limuna, 1/4 šolje običnog sirupa, 350 ml rashlađenog piva od đumbira.

Da biste napravili obični sirup istopite na šporetu na srednjoj temperaturi 1/4 šolje šećera sa 1/4 šolje vode i ostavite da se ohladi.

U punč posudi pomiješajte burbon, vermut, limun i sirup. Dodajte pivo od đumbira i kolutiće limuna. Služite sa ledom.

punčPunč sa ananasom i mentom

Pripremite: 1 šolju običnog sirupa, 2 šolje svježeg isjeckanog ananasa, 5-6 listova svježe mente, 2 šolje gazirane vode, 1 šolju bijelog ruma i sok iscijeđen od 1 ili 2 limete.

Sirup uspite u visoku teglu. Izgnječite ananas i dodajte ga sirupu sve sa komadićima i iscijeđenim sokom. Blago iskidajte listove mente i ubacite i njih u smjesu. Dodajte i sok od limete, pa rum i gaziranu vodu. Sve ostavite u frižideru na sat-dva i služite sa ledom i svježom mentom.

Da li često pravite punč? Koja je vaša omiljena kombinacija?

Još osvježenja možete pronaći u tekstu 2 niskokalorična koktela.

Recept
Ime Recepta
Da pravimo punč? Da osvežimo party?
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 14 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar