Menu 

Svi znamo da sede vlasi mogu da nam dodaju koju godinu, ali to nije jedino. Pročitajte koje to sitnice mogu da nas postaraju, kad je u pitanju kosa.

Ravna kosa

Ako imate dugu kosu nemojte je šišati ravno. Slojevi i postepeno šišanje kosi daje mladalački izgled. I dok ravna kosa linije vašeg lica čini oštrima, slojevi ih čine mekšima. Ako želite istaći jagodice, a lice „zaokružiti“ razmislite o šiškama sa strane.

Ne preterujte sa proizvodima

Ako koristite više od jednog proizvoda da bi vam kosa izgledala gušće vrlo je verovatno da ćete napraviti kontraefekat. Pene, gelovi i sprejevi mogu podići kosu, ali na kratko. Nakon nekog vremena izgledaće samo slepljeno i ružno. Ako imate dobro ošišanu frizuru, koja nije preteška na vrhovima, silni proizvodi neće vam biti potrebni.

Platinasto plavo

S godinama vaša koža gubi boju, a preterano izbeljena kosa čini vas bledom. Ako ne želite da se odreknete plavih tonova možda bi trebalo da razmislite o tamnijoj podlozi na koju ćete staviti svetle pramenove. Izbegavajte hladne, pepeljaste tonove, pored njih koža će vam izgledati umorno.

Suvi, ispucali krajevi

U poznijim godinama vaša kosa ne gubi samo pigment nego i vlažnost i potrebna joj je posebna nega. Perite kosu najčešće svaki drugi dan, koristite kvalitetne regeneratore i jednom sedmično koristite masku i redovno šišajte ispucale krajeve.

ravnanje

Tamna kosa

Kao i preterano izbeljena i pretamna kosa može da vam doda koju godinu. Tamna boja je, ako ste dobro osedeli,  veoma teška za održavanje jer je kontrast između izrasta veoma uočljiv. Stavite nekoliko svetlijih pramenova oko lica da malo ublažite tamnu boju.

Bacite peglu

Ispeglana, ravna kosa, vaše lice čini izduženim i umornim. Neka vam kosa bude lepršava i valovita to će vam uvek dati mladalački izgled.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Mezoterapija se dugi niz godina praktikuje u Francuskoj kao jedan od efikasnijih tretmana za gubitak kilograma, ali je u ostatku sveta postala tek nedavno. Ako razmišljate da smršate na ovaj način evo...