Menu 

Sigurno već znate kako je aktivni ugalj koji dolazi u kapsulama i prahu veoma dobar za opšte zdravlje i potpomaže lečenje mnogih stanja. Ali, jeste li znali da obični ugalj doprinosi lepoti i pomaže u nezi kože? Otkrivamo vam kako da stavite ugalj u službu lepote.

Mnogi veliki proizvođači kozmetičkih proizvoda u svoje kremice i maske stavljaju i ugalj jer se veruje da on donosi mnoge beneficije lepom izgledu i zdravlju naše kože. Ako naiđete na crne proizvode vaših omiljenih brendova za negu kože obavezno ih isprobajte jer su zaista efikasni.

Iako ugalj na prvu nikako ne biste povezali sa čišćenjem i negom kože lica nema nikakve potrebe da budete skeptični jer su mnoga istraživanja dokazala da ugalj zaista detaljno i efikasno čisti kožu, na površinu izvlači prirodna ulja i prljavštine koje začepljuju pore.

ugalj2

Sve beneficije aktivnog uglja

Aktivni ugalj na površinu kože izvlači prljavštine, otrove, hemikalije i sve ostale mikroorganizme koji loše utiču na našu kožu i na taj način pomaže u borbi protiv akni. Ugalj se ne apsorbuje i ne probavlja u organizmu, ali se može koristiti za dezinfekciju rana. Naučno je dokazano da aktivni ugalj može apsorbovati i do hiljadu puta veću količinu štetnih materija od sopstvene težine što ga čini sjajnim saatojkom maski za lice.

Maska za lice od uglja

Pomešajte 0,2 grama aktivnog uglja, ½ kašičice bentonit gline i 1 ½ kašičicu vode. Sve dobro promešajte i u tankom sloju nanesite na celo lice kao bilo koju drugu masku. Nakon 10 minuta, vlažnom krpicom skinite masku sa lica i nanesite hidratantnu kremu. Promenu na koži primetićete odmah.

ugalj3

Mere opreza

Uzimanje aktivnog uglja može izazvati blagi zatvor i zato ge na bi trebalo uzimati konstantno, duži period. Ugalj takođe može izazvati mučninu i povrćanje, zapetljanje ili perforaciju creva. Udisanje uglja može dovesti do problema sa respiratornim sisitemom.

Aktivni ugalj nije efektan protiv alkalnih i veoma kiselih otrova kao što su cijanid, alkohol, borna i mineralna kiselina.

Sviđa nam se
Autor
Ugalj u službi lepote
Datum
Ime
maska za lice od aktivnog uglja
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar