Menu 

Iako nam je vitamin D preko potreban za opšte zdravlje i imunitet, prevelika izloženost sunčevim zrakama povećava rizik od nastanka raka kože i stračkih pega. Evo nekoliko načina kako da ih izbledite prirodnim putem.

Staračke pege nastaju kada smo previšeni izloženi UV zrakama koje podstiču proizvodnju melanina, pigmenta koji nam daje preplanuli ten. Iako ih nazivamo staračkim one ne nastaju isključivo starenjem već se mogu pojaviti i tokom trudnoće, a uglavnom nastaju na rukama, prsima i drugim delovima tela koji su najviše izloženi suncu.

By: derya

By: derya

Iako su potpuno bezopasne, ove pege smetaju većini žena iz isključivo estetskih razloga i na sve načine pokušavaju da ih se reše pa kupuju razne skupocene preparate. Kreme za posvetljivanje pega su u većini slučajeva prepune toksina, parabena, alkohola i mnogo drugih štetnih supstanci.

Iako mnogi dermatolazi tvrde da su potpuno bezaopasni ukoliko se ispravno koriste, istraživanja sprovedena nad životinajama pokazala su da sadrže kancerogene materije i ometaju rad imunog sistema, a sve zbog hidrohinona koji se koristi u ovim preparatima.

Ako vam pege toliko smetaju pokušajte ih izblediti prirodnim putem.

Kamilica

Ova biljka je veoma nežna, ali snažno deluje na tamne pege. Za početak skuvajte malo jači čaj od kamilice, ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, a zatim u čaj potopite ruke. Ukoliko pege imate po celom telu slobodno u toplu kupku stavite nekoliko kesica čaja, pa se natapajte 15-30 minuta.

Jogurt

Jogurt je namirnica veoma zastupljena u prirodnoj kozmetici zbog mlečnih i alfa – hidroksi kiselina koje sadrži. Istraživanja su pokazala da jogurt može da utiče na proizvodnju melanina, odličan je za akne i pege jer sadrži antibakterijska svojstva. Kosristite onaj organski koji nema dodanih šećera.

Sok od limuna

Jednostavno iscedite malo limunovog soka na kuglicu vate i nežno nanesite na tamne pege, ostavite da deluje 5-10 minuta (u zavisnosti kolikovam je koža osetljiva) pa detaljno isperite. Rezultati će biti primetni nakon dve nedelje. Ako vam je koža osetljiva na limunov sok pomešajte ga sa malo čaja od kamilice ili jogurta.

Foto: http://www.lovezilla.net/

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Maza

    Najbolji nacin da se resite starackih pega je da detoksikujete jetru!!!

Napišite komentar