Menu 

Čistimo ih i glancamo, a uvek nam se čini da ostane još neka mrljica. Prozori su prava muka. Ali, niste još probali sa našim receptom.

Čak se ni specijalna sredstva za čišćenje ne pokažu kao pravi majstori za prozore, kako ih predstavljaju. Međutim, najbolje je da se okrenemo našoj kuhinji. Tu nas uvek čekaju najvernija sredstva za čišćenje. Osnova će nam biti obično sirće.prozor2

Sigurno su mnoge domaćice pokušavale sa sirćetom i to relativno uspešno, ali probaćemo ga nadograditi, poboljšati.

Koristite “tajni sastojak” – kukuruzni skrob. A, evo i recepta kako da napravite svoje domaće sredstavo za čišćenje prozora. Sasvim jednostavno.

Pripemite praznu i dobro opranu bocu od nekog prijašnjeg sredstava za čišćenje sa sprejom. Trebaće vam i cediljka, žica za mućenje, sok od pola limuna, 1 kašika kukuruznog skroba, pola šolje običnog sirćeta i pola šolje vode. I, naravno, stare novine.

prozor3

Iscedite limun, procedite sok kroz cediljku da se rešite špica i, eventualnih, komadića limuna. Limunu dodajte sirće i kukuruzni skrob i sve dobro izmešajte. Smesu uspite u bocu i dospite vodu. Promućkajte i vaše sredstavo za čišćenje je spremno.

Uvek promućkajte pre upotrebe, našpricajte prozore i novinama obrišite prljavštinu. (A OVDE pogledajte kako da brzo i lako očistite mikrotalasnu rernu).

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. vera issailovic

    sa cime da ocistim lakovanu torbu od koze, cisto sam lak se malo lepi, sta je razlog ima li spasa, molim vas odgovorite mi

Napišite komentar