Menu 

Nedostaje vam završni ukras za vaše party veče ili proslavu Nove godine? Ova disko kugla je ono što vam treba.

Na blogu Ohhappyday su nam pokazali kako se to radi. Ova kugla/lampa je pravi „šljokičasti“ dodatak savršenoj proslavi. Pokazaćemo vam dva načina izrade.

disko kugla 2Za prvi

  1. Papirna lampa/kugla (možete je pronaći u kineksim radnjama)
  2. Lepak u spreju
  3. Šljokice
  4. Papir

Rastvorite lampu i sledeći uputstva na pakovanju insertujte sijalicu sa kablom. Našpricajte kuglu lepkom i odmah pospite šljokicama (radite ovo iznad komada papira ili kartonske kutije). Ponavljajte postupak dok kugla ne bude u potpunosti prekrivena šljokicama. I to je to. Kuglu obesite na prigodno mesto i upalite svetiljku.

Drugi način

Ova kugla ne svetli, ali je odlična kao dekoracija.

  1. Kugla od stiropora (ili sličnog materijala)
  2. Lepak u spreju
  3. Srebrene šljokice
  4. Čioda
  5. Konac
  6. Kutija

Kuglu stavite u kutiju. Našpricajte kuglu lepkom, pospite šljokicama i ponavljajte proces. Kada je pokrivena u potpunosti, ostavite je da se osuši. U kuglu zabodite čiodu (ako treba pričvrstite je lepkom), pa oko nje vežite konac. Obesite je na željeno mesto. Takođe, da biste sprečili da se šljokice rasipaju na sve strane možete kuglu poprskati i prozirnom bojom u spreju.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Vanila je zasigurno začin koji se najčešće koristi kad je u pitanju priprema kolača, krema i ostalih poslastica. Mahune vanile spadaju među najskuplje namirnice na svetu i to s razlogom. Pored toga što...