Menu 

Bronhitis je naziv za upalu, oticanje ili infekciju bronhijalnih cevi koje se nalaze između nozdrva i pluća. Obično ga izazivaju virusi, bakterije ili neka iritacija bronhija. Donosimo vam mnoštvo prirodnih lekova koji će vam pomoći da izlečite bronhitis.

Simptomi bronhitisa obično podrazumevaju produktivni kašalj, otežano disanje, bol u prsima, zapušenje disajnih puteva, zamor, bol u mišićima i povišenu temperaturu. Postoji akutni i hronični bronhitis. Ljudi koji imaju problema sa bronhitisom svoje poverenje obično ukazuju lekovima iz apoteke, ali postoji i mnogo domaćih lekova koji će vam doneti olakšanje.

Lekovi protiv bronhitisa

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-ginger-sliced-root-white-background-image33075229

Đumbir. Često se koristi u lečenju obične prehlade, ali isto tako može pomoći i kad je u pitanju bronhitis jer njegova antiupalna svojstva koja jačaju imunitet pomažu smanjenje iritacije i otoka bronhija.

Pomešajte kašičicu mlevenog đumbira, cimeta i karanfilčića u šolji vrele vode i pijte ovaj čaj nekoliko dana dok ne osetite olakšanje.

Napravite čaj od đumbirau prahu, crnog bibera i meda (po jedna kašičica na jednu šolju), ostavite da stoji neko vreme i pijte dva puta dnevno.

Beli luk. Zbog svojih antivirusnih i antibiotskih svojstava beli luk je veoma delotvoran u lečenju bronhitisa posebno onog akutnog.

Uzmite tri čena belog luka, iseckajte ih i pomešajate sa šoljom mleka, a zatim kratko prokuvajte. Pijte ovaj napitak pred spavanje.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-tumeric-powwder-spice-wooden-board-fresh-leaves-image38890479

Kurkuma je posebno delotvorna kod izlečenja kašlja uzrokovanim bronhitisom, a olakšanje ćete osetiti ukoliko je budete koristili na sledeći način:

Dodajte jednu kašičicu kurkume u prahu u čašu mleka, kratko prokuvajte i pijte dva-tri puta dnevno. Za bolji efekat pijte ovo mleko na prazan stomak.

Upozorenje: Napitak se ne preporučuje onima koji imaju kamenac u žuči, čir na želucu, hiperaciditet ili opstruktivnu žuticu.

Ulje eukaliptusa. Kad je u pitanju bronhitis, terapija parom je veoma delotvorna, a u te svrhe nejbolje je koristiti ulje eukaliptusa koje potpomaže omekšavanje šlajma koji blokira disajne puteve.

Jednostavno dodajte nekoliko kapi ulja eukaliptusa u veću šerpu napunjenu kipućom vodom.Stavite glavu iznad vode, pokrijte se peškirom i lagano udišite paru.

Pored toga ulje eukaliptusa možete utrljati u prsa.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-eucalyptus-leaf-image16268629

Slana voda. Grgljajte slanu vodu nekoliko puta u toku dana i veoma brzo ćete primetiti olakšanje. Dodajte kašičicu soli u čašu tople vode i grgljajte. Pazite samo da ne preterate sa količinom soli jer prevelika količina u vodi može nadražiti grlo.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-honey-still-life-jars-pollen-flowers-image31477357

Med. Med je baš kao i kurkuma veoma delotvoran prirodi lek za lečenje kašlja uzrokovanim bronhitisom. Nejgova antivirusna i antibakterijska svojstva neguju grlo, a u isto vreme jača vam imuni sistem.

Dodajte jednu kašičicu meda u šolju čaja koji se malko prohladio i jednostavno pijte nekoliko puta u toku dana.
Još bolji efekat ćete dobiti ako med pomešate u čašu topl vode u koju ste iscedili jedan sveži limun. To će vam pomoći da pored kašlja izlečite i upalu grla koja obično dolazi sa bronhitisom.

Sviđa nam se
Autor
Lečite bronhitis prirodnim putem
Datum
Ime
Med, đumbir, beli luk i eukaliptus za lečenje bronhitisa
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar