Menu 

Većinu onih koji kreću da vežbaju i da mršave najviše interesuje koje to vežbe sagorevaju najviše kalorija. Mi vam naravno donosimo odgovor na ovo pitanje.

Svi volimo prečice i svi volimo do cilja stići lakšim i bržim putem ma koliko mi ćutali o tome. Ovo je posebno tačno kad je u pitanju skidanje suvišnih kilograma. Evo liste vežbi koje su ubice kalorija i pomoću kojih ćete najlakše sagoreti masti.

1. Biciklizam

Pored toga što je veoma zabavna aktivnost u kojoj mogu učestvovati svi članovi vaše porodice vožnja bicikla je alfa i omega kardio treninga i nikako je ni bi trebali zaobići. Samo jednim satom vožnje bicikla možete sagoreti i do 1000 kalorija! Žene prosečne težine sagoreće celih 850, a muškarci čak 950 kalorija.

2. Preskakanje konopca

Preskakanje konopca je mnogo više od dečije igre, ovo može biti vaša tajna za gubitak kilograma. Sat vremena preskakanja konopca muškarcima sagoreva 850, a ženama 750 kalorija. Naša preporuka vam je da kad god vaše dete preskače konopac pridružite mu se.

3. Plivanje

Ne volite da se znojite? Nikakakav problem. Plivanje je za vas pravo rešenje, jer sat vremena plivanja sagoreva od 720-840 kalorija. Pored toga ovo je jedan od retkih način vežbanja, koji zaista opuštaju, a gotovo da nam svi mišići rade.

4. Časovi aerobika

Zabavan, dinamičan poprilično jednostavan, areobik je definitvno jedan od omiljenih načina vežbanja i sagorevanja kalorija. Početak može biti problematičan, jer nećete tako brzo hvatati korake, ali neka vas to ne sputava, brzo ćete ući u štos, a imate i sjajan razlog jer aerobik, sagoreva i do 680 kalorija po satu.

5. Zumba

Zumba je apsolutni hit u vežbanju poslednjih godina, a nakon jednog časa zumbe možete imati od 400-700 kalorija manje. Zumba je sjajna, posebno za žene, jer će vam izvajati telo puno lepše nego aerobik. Sve o zumbi pročitajte u članku “Zumba – vežba koju svi vole”.

6. Vodeni aerobik

Ovo je sajajno za sve one koji ne vole znojenje, ali nisu dovoljno dobri plivači da bi na taj način trošili kalorije. Za vreme jednog časa vodenog aerobika možete sagoreti od 200-400 kalorija u zavisnosti od intenziteta vežbanja.

Možete li nam vi preporučiti vežbe koje su vama pomogle da smršate?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar