Menu 

U većini slučajeva dovoljna je neka sitnica da nam izmami osmeh preko dana, uglavnom to budu “slatki gresi” za koje niko ne zna. Lifepress vam otkriva 8 idealnih načina da se zasladite.

1. Čokolada je jedna od neodoljivih poslastica iz razloga što zahvaljujući šećeru i kakau stvara serotonin, hormon sreće od čega se osećamo bolje u svojoj koži. Ujutro slobodno uzmite nekoliko kockica crne čokolade, imaćete pregršt vremena tokom dana da sagorite suvišne kalorije.

2. Posle ručka smo uglavnom željni nečeg slatkog. Ukoliko ne želite da preterate sa nekim teškim desertom, kafa u kombinaciji sa niskokaloričnom slatkom pavlakom, cimetom i ribanom čokoladom će vam pomoći da ostanete budni a i da zadovoljite svoju želju za poslasticom.

3. Ukoliko je vaš ručak bio prilično lak, možete se častiti sa porcijom baklave od pistaća. Ukoliko niste znali, dnevna doza ovih orašastih plodova mogu da vas sačuvaju kardiovaskularnih bolesti te sadrže najmanje kalorija. ( Pročitajte članak: “Pistaći – 8 zdravih razloga da ih počnete jesti” )

4. Dešavalo vam se da posle popodnevne dremke žudite za nečim slatkim? Ukoliko su na snazi letnje vrućine i vaša večera neće biti toliko obilna, pre obroka posetite poslastičarnicu iza ćoška i kupite kuglu svog omiljenog sladoleda. Tražite da jedna kugla sadrži dve – tri vrste, tako ćete imati više ukusa a manje kalorija u kornetu.

5. Počinje sezona grožđa! Ukoliko vam se nešto gricka za užinu, ova voćka je idealan izbor. Grožđe detoksikuje organizam i podstiče mršavljenje, dok semenke važe za snažne antioksidanse koji blokiraju prerano starenje i bolesti kontrolisanjem slobodnih radikala. Možete ih staviti u zamrzivač u posudici i tako ih konzumirati.

6. Doručkovali ste, ali vreme ručka je daleko? Zasladite se voćnim jogurtom ili zamrznutim jogurtom. Zbog visokog nivoa kalcijuma, vitamina i minerala, jogurt se smatra veoma važnom namirnicom u svakodnevnoj ishrani. Pomaže u mršavljenju, probavi pa čak i u prevenciji raka.

7. Ukoliko ste na poslu i jede vam se nešto slatko, a pritom ste i na dijeti uzmite mentol bombonu.

8. Limunada sa sladoledom? Zvuči bizarno samo dok ne probate. Sveže isceđen limun bez šećera sa kuglom light sladoleda od vanile je idealna poslastica za tople dane, a neće škoditi vašoj liniji.

Sa čime se vi zasladite preko dana?

Piši!
Širi dalje!

3 komentara
  1. Đenđika Fekete Popovic

    <3

  2. Staniek Marijana

    Volim! !!!!!!!

  3. Zeljko Babovic

    Pa naravno

Napišite komentar