Menu 

Za šta vi najčešće koristite štapni mikser? Da li je to isključivo za krem supe, smoothie i pasiranje voća i povrća? Mi vam donosimo nekoliko veoma korisnih saveta kako da koristite štapni mikser.

Otkako je stigao na tržište štapni mikser je omiljeno kućansko pomagalo mnogih domaćica širom sveta, ali njegova upotreba se obično ograničava na supe i šejkove. Mi vam dajemo još nekoliko predloga kako da koristite ovaj sjajni aparat.

Prednost kod štapnog miksera je ta što u mnogo slučajeva može da zameni veliki multipraktik, puno je jeftiniji, lakši za upotrebu i zauzima manje prostora i zato izvucite maksimum iz njega.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-smoothies-maker-image23423743

Rešite se grudvica. Ako vaš umak za pečenje ili krema za kolače imaju grudvice, ne treba da palite obični mikser već problem rešite sa štapnim. Ukoliko štapni mikser koristite dok su krema ili umak još uvek topli sigurno ćete se veoma uspešno rešiti grudvica.

Umutite pavlaku za šlag. Brzo i jednostavno, pavlaku za šlag možete umutiti štapnim mikserom. Stavite manju količinu slatke pavlake u usku, visoku, plastičnu čašu koja se obično dobije uz mikser i za tren oka imate sveže umućen šlag.

Umutite jaja. Verovali ili ne štapni mikser vam može poslužiti i da umutite jaja za kajganu ili smesu za palačinke, brzo i jednostavno.

“Popravite” puter od kikirikija. Ako vam se puter od kikirikija razdvojio i na površinu je isplivala masnoća, to ćete veoma jednostavno rešiti štapnim mikserom.

Pasirajte voće i povrće. Voće i povrće za dečije kašice i soseve možete ispasirati štapnim mikserom bez upotrebe velikog blendera koji je obično veoma nezgodan za pranje.

Sviđa nam se
Autor
Kako sve možete koristiti štapni mikser
Datum
Ime
Šta sve možete sa štapnim mikserom
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar