Menu 

Koža zimi uopšte ne mora biti suva i beživotna. Otkrivamo vam nekoliko trikova i saveta kako da vam koža blista i tokom zimskih praznika.

Istina je da stanje vaše kože može veoma lako dodati ili oduzeti čitavih deset godina sa vašeg lica i zato je veoma važno da vodite računa o vašoj koži. Ipak, postoje poprilično uporna i dosadna stanja kože koje je jako teško držati pod kontrolom kao što su ekcem, psorijaza i akne. Mi vam donosimo savete koji će vam ovu brigu uveliko olakšati.

Pazite na ishranu

Šta jedete i način na koji telo probavlja hranu se često može ocrtati na vašem licu posebno kad su u pitanju problemi na koži poput ekcema ili akni. Osetljivost ili netolerancija na određenu hranu obično uključuju antititela imunog sistema koja se zovu IgG antitela. Simptomi su jedva primetni i obično se ne pojave odmah, ali u praksi nakon 12-48 sati što ste konzumirali određenu hranu se pojave. U većini slučajeva psorijaza i ekcem su povezani sa netolerancijom na hranu i njihovi simptomi se smanje kad se uprati o kojoj hrani je reč.

Obratite se vašem nutricionisti ili lekaru da se podvrgnete testu netolerancije na hranu. Uzimajte probiotike.

dreamstime_s_19776313

Oslobodite se stresa

Taj famozni stres ne samo da utiče na naše zdravlje već i lepotu. Stres nam kožu čini ranjivijom i put bakterijama je otvoreniji nego inače. Bakterije aktiviraju proteine u koži koji utiču na imuni sistem i otvaraju mogućnost za nastanak ekcema, akni i psorijaze.

Pijte alkalnu vodu

Jedan od uzročnika problema sa kožom može biti i dehidracija ili premali unos tečnosti tokom dana. Nedovoljan unos vode može izazvati suvu kož, svrab, ekcem i bore. Alkalno okruženje dopušta metabolizmu, enzimima i imunom sistemu da oporavi mehanizme i vrati im funkciju, a to će se prvo ocrtati na vašoj koži.

dreamstime_s_20476830

Naša tela konstanto teže prema pH ravnoteži od 7 do 7, 4. Kad pH vrednosti izostanu iz telesnih tekućina kao rezultat dobijemo razne zdravstvene probleme.

Stručnjaci za ovaj problem preporučuju pijenje alkalne vode.

Nadoknadite nutritivne nedostatke

Postoji nekoliko veoma važnih nutrijenta koje je potrebno unositi u organizam za zdravlje i lepotu kože, a jedan od njih je svakako riblje ulje.

Istraživanje koje je sprovedeno 2009. godine pokazalo je da deca koja barem jednom nedeljno jedu ribu su pod puno manjim rizikom da obole od ekcema, a dokazana je i efikasnost suplementa na bazi ribljeg ulja u lečenju sličnih stanja. Pored ribljeg ulja veoma je važno unositi potrebne količine cinka jer je dokazano da potpomaže jačanje imunog sistema.

dreamstime_s_17121264

Smanjite upalne procese

Zeleni čaj je dobro poznat kao jedan od najmoćnijih prirodnih lekova, a njegova svojstva su uveliko poznata. Potpomaže lečenje glaukoma, dijabetesa, a odnedavno je dokazano i psorijaze. Zeleni čaj reguliše proteine u genima koji kontrolišu životni ciklus ćelija kože.

Svakodnevno pijte barem šolju zelenog čaja ili uzimajte suplemente kao što je ekstrakt zelenog čaja. Isto tako možete ga dodati u vaše kozmetičke proizvode za negu kože i svakodnevo ih nanositi na lice.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar