Menu 

Činjenica je da se zimi nega kože svodi na zaštitu od hladnog vazduha i hidrataciju da bismo toplije vreme dočekali bez nekih većih posledica. E, pa zima je konačno završila i vreme je da tome prilagodite svakodnevnu negu kose, kože i naravno šminku.

Ukoliko ste jedna od onih žena koja pažljivo neguje svoje telo od glave do pete onda ove savete i trikove jednostavno morate znati.

Koristite kreme koje sdrže zaštitu od sunca. Sa prvim zrakama prolećnog sunca potrebno je da pribavite dnevnu kremu koja sadrži SPF. Opšte je poznato da preterana izloženost sunčevim zrakama bez zaštite izaziva bore i oštećenja kože i zato se postarajte da sva vaša kozmetika, dekorativna i ona za negu sadrži taj faktor zaštite.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Pazite na usne. Usne tokom hladnoće pretrpe zaista puno oštećenja, pucaju, perutaju se i postaju suve i zato im tokom proleća posvetite posebnu pažnju. Redovno ih čistite pilinzima i nanosite balzame koji će ih negovati. Ovog proleća se nose jarki mat ruževi za usne pa obavezno nabavite jedan u roze, crvenoj ili boji breskve.

Negujte kosu. Nakon zime koža nije jedina kojoj je potrebna posebna nega, jednaku pažnju treba da posvetite i kosi. Jednom nedeljno na kosu nanosite posebna pakovanja ili maske i obavezno koristite zaštitu od vrućine, posebno ako često koristite, peglu, uvijač ili fen te ako puno vremena provodite na suncu. Da biste poboljšali efekat regeneratora ili maske za kosu u jednakim količinama pomešajte bilo koju masku sa običnim kokosovim uljem, nanesite na suvu kosu, prespavajte i ujutro operite. Proleće takođe znači i novi početak, pa ako ste razmišljali o promeni frizure sad je pravo vreme za to.

Laktovi i pete. Iako im je uvek potrebna posebna nega laktove i pete često zapostavljamo. Nakon zime dobro istrljajte pete i laktove pilingom tako da uklonite sve mrtve ćelije kože, a nakon toga nanesite hidratantnu kremu. Praktikujte nekoliko puta nedeljno.

Young woman covering her leg with skin creme

Pedikura. Proleće i leto znači i otvorena obuća i zato negujte svoja stopala i to tako da svako veče pre spavanja na stopala nanesete hidratantnu kremu i obavezno obujete čarape tako da krema detaljno hidratizuje stopala tokom noći. Ujutro bi trebalo da stopala budu nežna kao kod male bebe.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar