Menu 

Sledeći put kad krenete u kupovinu proizvoda za ulepšavanje trebalo bi da imate nekoliko stvari na umu. LifePress magazin vam otkriva sve što treba da znate.

Pazite na godišnja doba

Hladno vreme je stiglo, a vama je ponestalo rumenila? Nikako nemojte kupiti ono koje ste koristili proteklo leto jer je veoma moguće da će vam biti previše tamno. Čak i ako ste celo leto lice mazali kremom za sunčanje malo boje ste morali dobiti i zato testirajte nekoliko nijansi pre nego kupite.

Parfemi

Kada tražite savršen parfem malo ga duže omirišite, jer onaj prvi miris koji osetite nakon nekog vremena na telu može potpuno promeniti notu. Kad nanesete tester na ruku pustite da odstoji nekoliko minuta, pa onda pomirišite.

Proverite pod dnevnim svetlom

Svetlo u parfimerijama nije jednako kao ono dnevno i zato kad kupujete podlogu ili puder stavite malo na ruku i iziđite napolje da vidite kako izgleda na dnevnom svetlu pre nego kupite. Ako to ne uradite možete kupiti proizvod koji ni najmanje ne odgovara vašem tenu.

Karmini i sjajila

Kada kupujete sjajila i karmine za usne obratite pažnju na malo više faktora osim  na boju. Proverite kako stoji na usnama, kako se razmazuje, pa čak i kakavog je ukusa i mirisa. Stavite karmin na usne, prošetajte po radnji pa tek nakon nekog vremena donesite odluku.

koymetika 2

Testiranje šminke na ruci

Iako je ovo uobičajen način za testiranje kozmetičkih proizvoda nije baš i najbolji jer koža na zglobu ili sa gornje strane dlana nikad nije jednake nijanse kao ona na vašem licu. Kad je u pitanju biranje karmina neka vam za poređenje posluži prirodna boja usana. Savršeni karmin je uvek za nekoliko nijansi tamniji.

Uvek kupujte manja pakovanja kad je u pitanju kozmetika iako su ona veća uglavnom ekonomičnija. Ali, manje pakovanje znači da ćete sve potrošiti i da ništa nećete baciti. Kozmetika nakon što dugo stoji više nije preporučljiva za korištenje.

Kao i kad kupujete hranu obavezno čitajte etikete kozmetičkih proizvoda da vidite šta sve sadrži i da li ima previše štetnih sastojaka. Izbegavajte sve proizvode koji u sebi sadrže butilen, propilen, glukozu, silikon, veštačke boje, hemikalije na bazi formaldehida kao što je hidantonin.

Veoma je važno da ne verujete previše recenzijama i ocenama kozmetičkih proizvoda na internetu i kupujete ih tim putem bez probavanja. Kozmetika se ne kupuje na taj način i verovatno ćete pogrešiti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar